Politică

Orban, despre excluderea sa din PNL: Ar fi ultima nebunie pe care ar putea să o facă cei din echipa necâştigătoare

Fostul preşedinte al PNL, Ludovic Orban, îşi menţine afirmaţiile privind faptul că parteneriatul său cu preşedintele Klaus Iohannis a încetat şi afirmă că ar fi o „nebunie” eventuala sa sancţionare pentru declaraţia în acest sens făcută sâmbătă, la finalul congresului în care a pierdut alegerile interne din PNL.

„Cum să fiu sancţionat? Fiţi serioşi!”, a afirmat Ludovic Orban duminică, la finalul Consiliului Naţional al PNL, întrebat dacă va fi sancţionat pentru declaraţia sa referitoare la parteneriatul cu Klaus Iohannis, făcută la finalul congresului din 25 septembrie.

„Ce mai e de spus faţă de ce am spus ieri? Când mi-am retras eu vreo declaraţie? (…) Cum să fiu sancţionat?”, a afirmat duminică, Ludovic Orban, întrebat dacă îşi retrage acea declaraţie. El consideră că o eventuală excludere a sa din partid din cauza acelei declaraţii „ar fi ultima nebunie pe care ar putea să o facă cei din echipa necâştigătoare”.

„Dacă vrea să aibă parteneriat, să aibă cu preşedintele partidului, ales”, a adăugat Orban referindu-se la Klaus Iohannis.

„Voi susţine deciziile forurilor statutare ale PNL, cu condiţia: eu nu voi mai accepta niciodată să fac niciun fel de înţelegere cu PSD”, a mai spus Orban.

În ceea ce priveşte eventuale sancţiuni la adresa liberalilor care l-au susţinut pentru preşedinţia PNL, fostul lider al PNL consideră că o astfel de atitudine „ar fi o mare prostie” „Colegii care m-au susţinut sunt colegi care au muncit pentru partid, care au făcut un lucru foarte bun pentru partid. (…) Ar fi culmea să fie sancţionaţi colegi de-ai mei care au avut o opţiune în beneficiul PNL”, mai afirmă fostul preşedinte al partidului.

Întrebat dacă faptul că a pierdut alegerile interne a fost influenţat de preşedintele Klaus Iohannis, Ludovic Orban a răspuns: „Aţi fost martori la congres, ce să mai vorbesc?”.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button