Internațional

Viktor Orban și Andrej Babis: Oprim valul de imigranți!

Liderul ceh Andrej Babiš a fost prezent în Ungaria și folosește călătoria pentru a-și exprima acordul cu politicile adoptate de premierul maghiar Viktor Orbán. Cei doi lideri au vizitat miercuri gardul de frontieră al Ungariei cu Serbia, construit pentru a menține un val de migrație din Orientul Mijlociu în timpul crizei migranților din 2015.

Zidul este simbol al politicii izolaționiste a Ungariei față de migrație, în opoziție cu sistemul UE de cote de migranți, în care migranții erau alocați statelor membre individuale. Babiš și Orbán și-au subliniat opoziția continuă față de migrația în masă în timpul vizitei lor la frontieră.

„Nu există voință în UE pentru a proteja granița”, a criticat Orbán. Între timp, Babiš a argumentat împotriva primirii imigranților după preluarea de către talibani a Afganistanului, spunând că „Republica Cehă nu va accepta migranți, dar îi va ajuta în propriile țări”.

Recenzie la frontieră cu premierul ceh Andrej Babis // Vizitez gardul de frontieră cu prim-ministrul Andrei Babis 🇭🇺🇨🇿 ,,Gardul este bun și puternic. Oprim valul de migranți! // Gardul este bun și puternic. Vom opri valul migrator!”

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button