Social

Gheorghe Iancu a răbufnit: Vaccinul este experimental. Certificatul verde este neconstitutional

Întrebat cum vede măsurile adoptate de guvernanți referitoare la noile restricții pentru cei nevaccinați, respectiv la noile libertăți pentru cei care au ales să facă schema completă de vaccinare, Gheorghe Iancu, profesor de drept constituțional şi fost Avocat al Poporului, a apreciat că vede ”totul aiurea” şi a explicat ce anume îl determină să perceapă tot ce se întâmplă în acest moment în România ca o ”mascaradă în toată puterea ei”.

Asta însemnă că este cumplit. Pentru că toată lumea crede în ceea ce se spune, adică ceea ce spun conducătorii, și atunci apleacă capul ca întotdeauna românul și noi nu ne gândim ce spun actele normative. Constituția, nu orice fel de lege. Articolul 53, rețineți, prin lege.

În al treilea rând, există un drept la sănătate care vorbește în alineatul ultim despre măsuri de protecție a sănătății fizice și mentale. Dacă astea sunt măsuri de protecție fizice și mentale, în Constituție vorbesc eu, înseamnă că am început să aberez.

Credeți-mă că știu Constituția. Sunt profesor de Drept Constituțional la Universitatea București și știți foarte bine că nu mă apuc să vorbesc aiurea. Toate acestea elemente mă îndreaptă să cred că totul este o mascaradă în toată puterea ei”, a spus Gheorghe Iancu, profesor şi fost avocat al Poporului la emisiunea În faţa naţiunii de la Antena 3.

Back to top button