Politică

Primăria Crevedia: Venea cisterna, încărcau, ştiu ei ce făceau

 În urma catastrofei petrecute la o fostă stație GPL din Crevedia, autoritățile locale, sub coordonarea primarului Petre Florin, s-au alăturat echipelor de salvatori, într-un efort comun pentru a diminua pagubele și a limita numărul victimelor din cadrul populației.

Primarul Petre Florin afirmă că locul unde a avut loc explozia urmată de incendiu era mai degrabă un depozit de GPL, după ce activitatea de vânzare de carburanţi către cetăţeni a fost suspendată de ISU.

Primarul a explicat: „Când am venit eu la primărie, această locaţie avea suspendată activitatea de cei de la ISU, nu mai avea voie să vândă carburanţi la cetăţeni. Dar venea cisterna, încărcau, ştiu ei ce făceau. Cei de la ISU au fost de 2-3 ori în control, dar mai multe informaţii nu deţin. Nu mai aveau voie să vândă la butelii la cetăţeni, dar cisternele încărcau acolo”.

O persoană a murit, iar alte 46 au fost rănite și duse la spitale din București, opt dintre ele fiind intubate. 20 dintre răniți sunt pompieri. Conform premierului Marcel Ciolacu, patru pacienți vor fi transferați în Italia și Belgia. Populația din zonă a fost evacuată, iar traficul pe DN 1A este blocat. Cetățenii sunt rugați să țină geamurile închise, fumul fiind toxic, și să stea deoparte pentru a lăsa loc echipelor de intervenții să își desfășoare activitatea.

Stația GPL  care a explodat din Crevedia aparține fiului primarului din Caracal, Ion Doldurea. Firma se numește Flagas SRL și administrează, după toate informațiile, o stație GPL dezafectată, folosită ca depozit de gaz. 

Conform datelor obținute de Digi24, la Crevedia s-ar fi aflat 6 cisterne GPL, fiecare cu o capacitate de 10.000 de litri fiecare. Surse oficiale susțin că motivul producerii tragediei ar fi faptul că doi cetățeni ar fi încercat, în cursul zilei de sâmbătă, să mute gaz dintr-o cisternă în alta.

Întrebat dacă știe că au murit oameni, primarul din Caracal, Ion Doldurea, spune:  ”O persoană. Ceilalți… pompierii… e problema lor”.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button