SĂNĂTATE

Protest SANITAS, astăzi, în faţa Ministerului Muncii: angajații din Sănătate amenință cu greva generală

Protestele se extind în întreaga țară și în toate domeniile de activitate. Astăzi, între orele 11:00 și 13:00, are loc o manifestație de amploare a angajaților din sănătate, din cauza nivelului de salarizare.  

Angajații din sistemul sanitar amenință cu greva generală și spun că sunt profund nemulțumiți de nedreptățile și inechitățile salariale la care sunt supuși. Sindicaliștii cer, în prezent, majorarea salariilor cu 20% pentru toate categoriile profesionale care lucrează în sănătate și Asistență Socială.

La nivelul Guvernului s-a constituit un grup de lucru format din reprezentanţi ai Sanitas, ai ministerelor de Finanţe, Muncă şi Sănătate, care are termen zece zile pentru a găsi soluţii.

„Dacă în aceste zile nu se găsesc soluţii, noi ne vom continua protestele. Avem suficiente semnături pentru a declanşa chiar şi o grevă generală. În aceste zile, cât am zis că acordăm răgaz Guvernului să găsească soluţii, vom picheta toate ministerele de resort, Muncă, Finanţe şi Sănătate, după care vom stabili un alt calendar la care ni se vor alătura toate sindicatele din sănătate”, a declarat Viorel Huşanu, preşedintele Uniunii Sindicale Sanitas Bucureşti.

Întrebat despre un termen privind o eventuală declanşare a grevei generale, Huşanu a spus: „Dacă pe 1 februarie vom înregistra oficial conflictul de muncă la Ministerul Muncii, greva va fi solicitată de cele două federaţii reprezentative, Sanitas şi Solidaritatea, iar distanţa până la greva generală ar fi de 2-3 săptămâni ca să parcurgem toţi paşii legali. Până atunci colegii mei doresc şi un mare miting la Bucureşti, cu peste 10.000 de participanţi”, a mai spus Huşanu. 

Astăzi, pe fondul protestelor, Federația Sanitas ajunge la o întâlnire cu șeful Executivului, Marcel Ciolacu. 

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button