importantPolitică

Vlad Voiculescu despre Cîțu: Se joacă cu cuvintele aşa cum s-a jucat cu bugetul sănătăţii – iresponsabil

Vlad Voiculescu spune că Florin Cîțu se joacă cu cuvintele așa cum s-a jucat cu bugetul Ministerului Sănătății, complet iresponsabil. Reacția acestuia vine după ce Cîțu a spus că Voiculescu a semnat pentru achiziția a 9 milioane de vaccinuri CureVac, care nu a fost aprobat.

„Parcă nici dna Dăncilă nu îşi permitea să arunce cu cuvintele în halul ăsta. Florin Cîţu se joacă cu cuvintele aşa cum s-a jucat cu bugetul sănătăţii – complet iresponsabil. Dreptul dobândit prin semnarea acelui acord era acela de a plasa comenzi dacă acel vaccin ar fi fost aprobat şi dacă la momentul respectiv statul român ar fi considerat acest lucru oportun. Nevoia de vaccin în întreaga lume este enormă, iar vaccinurile care nu sunt folosite pot fi revândute – fie de către producător, fie de către statul care are dreptul să le achiziţioneze. Sigur, asta dacă nu cumva ţara respectivă are un mare meşter precum Florin Cîţu care ia atâtea decizii proaste încât vaccinurile expiră în depozite, aşa cum înţeleg că s-a întâmplat cu vreo 700.000 de doze de vaccin Astra Zeneca”, a scris pe pagina de Facebook, fostul ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu.

Acesta mai precizează că vaccinul CureVac nu este încă aprobat, deci România nu a cheltuit nici măcar un singur cent pe acest vaccin. Reacţia lui Vlad Voiculescu vine după ce premierul Florin Cîţu a spus miercuri că pentru a face o comandă de vaccin, cel care semnează în numele României este ministrul Sănătăţii, iar de-a lungul pandemiei, pentru achiziţia vaccinurillor anti-COVID-19 au semnat Nelu Tătaru, Vlad Voiculescu, Ioana Mihăilă şi Florin Cîţu, când a fost ministru interimar al Sănătăăţii.

Back to top button