Politică

Vîlceanu spune că nu s-au furat banii cu privire la ancheta DNA despre vaccinuri

Tovarășul lui Florin Cîțu de pahar și combinații spune că nu s-au furat bani prin achiziția celor 120 de milioane de doze de vaccin pentru că s-au făcut prin intermediul și acordul Comisiei Europene.

Dan Vîlceanu a fost întrebat, marţi, la Digi 24, despre ancheta DNA care vizează vaccinurile şi cât a plătit România pentru acestea.  

”Au fost alocate 1,4 miliarde de lei. Noi am primit aceste vaccinuri în baza alocărilor făcute de Comisia Europeană pentru vaccinuri, deci nu le-am luat aşa, că aşa am avut noi un gând într-o zi, ci pur şi simplu, vă aduceţi aminte că la începutul anului, atunci când se discuta despre vaccin, Comisia Europeană a alocat un număr de vaccinuri fiecărei ţări din Uniunea Europeană şi noi am avut acces la aceste doze de vaccin”, a declarat ministrul Finanţelor Publice.  

Acesta a menţionat că, în afara mecanismului de achiziţionare de vaccinuri prin intermediul Comisiei Europene, nu cunoaşte o altă modalitate prin care să fi fost cumpărate astfel de seruri. 

”Sunt preţuri negociate de Comisia Europeană, alocarea prin mecanismul Comisiei Europene şi România a achiziţionat, practic, toate dozele de vaccin la care avea dreptul. (…) Din punctul meu de vedere, faptul că am achiziţionat aceste vaccinuri pe mecanismul Comisiei Europene, mi-e greu să cred că ai putea să găseşti ceva sau s-ar fi întâmplat ceva”, a adăugat ministrul.  

Întrebat în legătură cu posibilitatea ca DNA să fi fost sesizată de către cineva din interiorul Ministerului Finanţelor Publice cu privire la această speţă, ministrul de resort a răspuns că nu cunoaşte detalii privind sesizarea primită de procurorii anticorupţie. 

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button