Politică

Claudiu Târziu: DNA să facă lumină în mega dosarul achiziției celor 120 de milioane de doze de vaccin

„Nu obișnuiesc să atrag atenția asupra unor anchete aflate în lucru, însă nu pot să nu semnalez o anumită informație făcută publică ieri. DNA a anunțat că anchetează – deocamdată, in rem (sînt vizate faptele, nu persoanele responsabile) – modul în care au fost achiziționate cele 120 de milioane de doze de vaccin anti-Covid, de către guvernul Cîțu.”, afirmă liderul AUR, Claudiu Târziu.

Copreședintele AUR, Claudiu Târziu, suspectează un posibil abuz în serviciu din partea premierului Florin Cîțu în mega dosarul achiziției celor 120 de milioane de vaccin deoarece apar prea multe anomalii în declarațiile publice făcute de premier.

„Un posibil abuz în serviciu. Un mega-dosar. Am fost printre primii care au atras atenția, încă din urmă cu două luni, asupra halucinantei comenzi de 120 de milioane de doze, de peste 8 ori mai mult decît numărul celor cărora ar putea să li se administreze vaccinul. O „comandă”, nu o „achiziție”, după cum ținea prim-ministrul să „lămurească” opinia publică, la vremea respectivă. Efectuată chiar în pofida avizelor negative ale ministerelor de Finanțe și al Sănătății!Din răspunsurile confuze și amețitoare ale premierului, românii au mai înțeles că cele 120 milioane de doze ne-au fost impuse de Comisia Europeană. Pe scurt: noi nu am cumpărat, ci doar am comandat; comanda nu este a noastră, ci, de fapt, a Comisiei Europene. Prea multe anomalii și semne de întrebare, domnule Cîțu! Cu siguranță vă doriți același lucru ca și mine: ca autoritățile în materie să facă lumină!”, a declarat Claudiu Târziu.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button