importantSocial

Mai multe anexe gospodăreşti şi case au ars într-un incendiu din comuna Ceahlău

Mai multe anexe gospodăreşti şi două case au ars într-un incendiu care a izbucnit în comuna Ceahlău, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Neamţ.

Pentru a stinge incendiul au fost nevoitge să intervină cinci echipaje de pompieri de la ISU Neamţ, precum şi pompieri voluntari din localitate, sprijiniţi de jandarmi de la Postul de Jandarmi Montani Durău, salvamontişti şi poliţişti.


La sosirea pompierilor, incendiul se manifesta cu flacăra deschisă, generalizat, la două locuinţe şi la mai multe anexe gospodăreşti (adăpost pentru animale, bucătărie de vară, magazie şi alte construcţii) exista pericolul propagării la alte două gospodării.

Potrivit sursei citate, intervenţia pompierilor a fost una dificilă din cauza faptului că nu s-a putut ajunge cu autospeciale de intervenţie până la locul producerii flăcărilor şi din cauză că acestea s-au întins pe o suprafaţă mai mare.

Incendiul a fost localizat şi lichidat, dar au ars două case şi bunurile aflate în acestea, precum şi patru anexe gospodăreşti, suprafaţa totală afectată fiind de aproximativ 320 metri pătraţi.

O femeie în vârstă de 75 de ani, proprietara unei locuinţe, a suferit un atac de panică şi a primit îngrijiri medicale de la echipajul SMURD, dar a refuzat transportul la spital.

Cauza probabilă a incendiului este jarul sau scânteile căzute dintr-un sistem de încălzire.

Back to top button