Economieimportant

Andrușceac (AUR): Scandalul facturilor astronomice la energie arată că avem niște oficiali slabi ori trădători

Românii vor avea o iarnă grea, prețul la energie electrică urmând să crească în următoarea perioadă din cauza cererii crescute de gaze naturale şi a majorării preţurilor la certificatele verzi.

Guvernul Cîțu asistă neputincios la această situație. În urma întrevederii pe care premierul Cîțu și președintele Iohannis au avut-o cu șeful Enel, autoritățile nu au reușit să găsească nici soluție, așa că deocamdată scandalul facturilor astronomice la energie se pare că este foarte departe de a se termina. Deputatul AUR, Antonio Andrușceac spune că nu are încredere în capacitatea autorităților de a-i ține sub control pe cei care activează în această piață, mai ales că, susține Andrușceac, „șeful Enel își bea cafeaua cu ministrul Energiei”.

„Ministrul Energiei își bea cafeaua cu șeful Enel, căruia îi spune „ministrul meu”. Liberalizarea este un lucru normal, dar se face în urma unor analize de risc. Suntem în situația în care Uniunea Europeană îți impune să renunți la încălzirea pe bază de cărbune, iar Germania și Polonia nici nu se deranjează s-o facă. Asta înseamnă că avem niște oficiali slabi ori trădători. Deși guvernul a abrogat OUG pentru debranșarea de la utilități, românii nu sunt rău platnici, ci nu mai au cu ce  să plătească din cauza prețurilor astronomice. Nu a fost de ajuns că a fost interzisă debranșarea, acum avem și legea consumatorului vulnerabil, care, de fapt, îi asigură pe furnizori că toți românii le vor băga bani în buzunar”, a declarat Andrușceac.

Back to top button