Politică

Dan Tănasă: Dacă ești român, NU ai ce căuta la congresul UDMR

La congresul UDMR, liderii partidelor istorice, Marcel Ciolacu și Florin Cîțu, s-au făcut preș în fața grofilor maghiari. Liderul AUR, Dan Tănasă, afirmă că nu poți răspunde cu respect disprețului pe care UDMR îl manifesta față de simbolurile românești, iar dacă ești român, nu ai ce căuta la congresul UDMR.

„Cîțu Vasile Florin și Marcel Ciolacu sunt niște oameni foarte mici, niște oameni de stat foarte mici, mai degrabă niște slugi. Cîțu și Ciolacu s-au dus la congresul UDMR să aplaude ca focile. Cine este UDMR? UDMR este formațiunea condusă de Kelemen Hunor. În urma declarațiilor sale despre Centenarul Marii Uniri, Consiliul de Onoare al Ordinului Steaua României a hotărât retragerea medaliei deoarece este nedemn să poarte această decorație. Bineînțeles, Klaus Iohannis nici până în ziua de azi nu a sinchisit să îi retragă decorația lui Kelemen Hunor.

Acesta este Kelemen Hunor, un om care disprețuiește profund România și simbolurile naționale. Ciolacu și Cîțu s-au dus la acest congres al UDMR, însă UDMR nu participă niciodată la Ziua Națională, Ziua Drapelului sau Ziua Imnului. Ce nu știu Cîțu și Ciolacu este că în urmă cu doi ani, tot la un congres UDMR, a fost adoptat drapelul Ungariei și imnul Ungariei, steagul secuiesc și imnul secuiesc, ca simboluri naționale ale comunității maghiare din România. O insultă la adresa românilor.

Nu este doar complet inacceptabil, este complet neconstituțional deoarece simbolurile naționale ale cetățenilor României sunt stabilite în Constituție. Toți cetățenii români, indiferent de etnie trebuie să manifeste respect față de simbolurile naționale ale României, care sunt definite de Constituție, nu de către un congres UDMR. Florin Cîțu și Marcel Ciolacu sunt niște slugi ale UDMR-ului.

Niște slugi, niște oameni de stat foarte mici. Participarea lor la acest congres al UDMR este o insultă la adresa românilor de netolerat. Iată doar câteva motive pentru care la scara istoriei Marcel Ciolacu și Florin Cîțu sunt niște nulități, niște slugi care vor intra în istorie așa cum sunt: NIȘTE SLUGI.”, a declarat Dan Tănasă.

Back to top button