important

Academia de Poliție din București are un nou șef. Instituția este condusă de un fost ofițer SRI

Academia de Poliție din București are un nou șef, Claudiu Chindriș. Informația a fost făcută publică miercuri, 15 septembrie de jurnalista Emilia Șercan, pe pagina sa de Facebook.

Noul comandat record al celei mai înalte școli a Ministerului de Interne în trecut a ocupat funcții de șef al Departamentului de Informații și Protecție Internă din Ministerul de Interne, șeful Serviciului Județean de Protecție Internă Cluj și șeful Departamentului de Analiză din Academia SRI.

”Backgroundul noului comandant al Academiei de Poliție îmi indică faptul că la nivelul conducerii Ministerului de Interne s-a ajuns la aceeași concluzie care se poate desprinde din toate anchetele mele din ultimii ani: dezastrul e atât de mare la Academia de Poliție încât un civil nu ar avea nicio șansă să curețe mizeria de acolo, astfel încât e nevoie de o mână de fier care să poată repara urgia. Astea ar fi premisele teoretice, însă în mod evident că o schimbare structurală în Academia de Poliție nu poate fi făcută de un singur om, oricine ar fi el”, susține jurnalista Emilia Șercan.

Noul șef al Academiei de Poliție nu are doctorat și nici ”sensibilitate morală” față de profesorii de aici

Claudiu Chindriș nu are doctorat – este doctorand la UBB începând cu anul trecut – și nu a absolvit Academia de Poliție – este absolvent de facultate și masterat la UBB, conform jurnalistei. ”Asta însemnă că nu va avea nicio sensibilitate morală față de vreunul dintre „foștii domni profesori” din Academie, ceea ce înseamnă că nu îl leagă nimic de niciuna dintre rețelele de plagiat și de corupție împământenite acolo”, mai arată Emilia Șercan.

Nici nu s-a instalat bine în funcție că a și început ”curățenia”

Se pare că miercuri dimineața, chiar înainte de ora 8:00, ”de pe ușa biroului rectorului a fost dată jos plăcuța cu numele lui David Ungureanu aka două doctorate, două plagiate. Acesta a fost semnul pentru angajații Academiei că schimbarea conducerii s-a produs”, a explicat jurnalista care spune însă că există o altă problemă în această școală: ”gașca prietenilor lui Adrian Iacob – Marius Mihăilă, în frunte cu David Ungureanu, Bogdan Țonea & Co, a stat șase luni la conducerea Academiei, timp în care a făcut prăpăd doar pentru a se asigura că își securizează posturile și privilegiile în viitor.

Una dintre schimbările făcute de aceștia a fost introducerea în Carta Universitară a posibilității de a ocupa orice funcție academică – inclusiv de prorector și decan – de persoane care nu sunt cadre didactice și nici nu au doctorat”, a mai adăugat jurnalista de la Pressone.

Back to top button