Știrile 60m.RO

Drama celor 7 copii români, preluați de autorități străine, continuă. Deputat AUR, implicat în soluționarea cazului

Un nou caz revoltător al abuzurilor Protecției Copiilor asupra familiilor de români domiciliate în afara țării a ajuns pe masa deputatului AUR, Dan Tanasă. Copiii familiei Furdui au fost preluați de către autoritățile germane în luna aprilie, iar de atunci părinții, Petru și Camelia Furdui, își strigă disperarea, mai ales că cei 7 micuți se află separați în trei familii diferite spre care au fost dați în plasament. În acest context, deputatul Tanasă solicită ministrului Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, să precizeze cum a evoluat demersul diplomatic pentru soluționarea acestui caz și care este stadiul în care se află Ministerul Afacerilor Externe.

O misiune oficială a Parlamentului României s-a deplasat, la începutul lunii iulie, în Germania pentru efectuarea unor demersuri politice şi diplomatice pe lângă autoritățile germane, în vederea reunificării familiei Furdui (părinţii şi cei 7 copii minori), deţinători exclusivi ai cetăţeniei române.

Totodată, Dan Tanasă, cere Ministerului Afacerilor Externe intervenția de urgență pe lângă autorităţile germane în vederea reunificării familiei Furdui.

Petru și Camelia Furdui au primit vizita unor reprezentanți ai Protecției Copilului din Germania pe 26 aprilie 2021, care i-au ridicat pe cei patru copii care erau acasă în acel moment. Tot atunci, părinții au fost anunțați că ceilalți 3 copii vor fi preluați direct de la școală.

Back to top button