PoliticăPrima Pagină

USRplus a votat pentru condamnarea României și impunerea căsătoriilor homosexuale

Parlamentul European (PE) a adoptat cu 387 voturi pentru, 123 de abţineri şi 161 voturi împotrivă Rezoluţia privind drepturile LGBTIQ în Europa. Rezoluţia cere, printre altele, respectarea dreptului la căsătoriile gay și recunoaşterea statutului parental pentru persoanele LGBTIQ. Parlamentarii USRPLUS au votat pentru adoptarea rezoluției, în frunte cu liderul Dacian Cioloș.

Decizia CJUE, care stabileşte recunoaşterea căsătoriilor între persoanele de acelaşi sex  în dreptul european, cel puţin în materia liberei circulaţii, este una obligatorie pentru instanţele şi autorităţile publice din România. Decizia CCR recunoaşte, pentru prima dată, dreptul la viaţă de familie al femeilor lesbiene şi bărbaţilor gay în România şi indică, încă din 2018.

Puterea executivă, legislativă şi judecătorească din România evită adoptarea acestei rezoluții pentru că ar încălca voința majorității românilor.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button