EconomiePrima Pagină

City Insurance ar fi delapidat peste 700 de milioane de euro din banii românilor

City Insurance, liderul pieţei de asi­gu­rări şi cel mai mare asigurător RCA, aflat acum în pragul fali­men­tului, a încasat prime de peste 2,3 mld. lei anul trecut, în timp ce des­pă­gubirile plătite s-au situat la un nivel 1,4 mld. lei.

Astfel, circa 900 mil. lei (aproape 200 mil. euro) reprezintă su­ma din care compania trebuia să asi­gure rezervele tehnice, cedarea în rea­si­gurare şi cheltuielile ad­minis­trative.

Analizând situaţia din ultimii cinci ani, vedem că diferenţa dintre volumul subscrierilor şi despăgubirile plătite de City Insurance reprezintă sume din care compania trebuia să asigure plata taxelor, impozitelor, taxele pe salarii, impozitul pe profit, cheltuieli cu reasigurarea, rezervele tehnice, taxa de funcţionare, acestea fiind câteva din obligaţiile pe care societatea le avea, după cum a explicat o sursă din piaţa asigurărilor pentru ZF.

Astfel, City Insurance a avut la dispoziţie o sumă cumulată pe ultimii cinci ani de 739 mil. euro (3,65 mld. lei) pentru efectuarea tuturor obligaţiilor privind rezervele tehnice, cheltuieli şi reasiguare.

Conform raportului ASF de la finalul anului 2020, volumul rezervelor tehnice constitutie de către asigurătorii RCA pentru daunele avizate şi neplătite şi daunele întâmplate, dar încă neavizate şi neplătite era de 3,7 mld. lei.

Șefii ASF, în frunte cu domnul Chirițoiu, ar sta bine puși la beciul domnesc având în vedere că au permis un jaf de o asemenea magnitudine din banii contribuabilului român. Dan Odobescu este cunoscut ca fiind cumnatul fostului premier Adrian Năstase. Dan Odobescu a preluat City Insurance, în 2012, de la familia unor italieni suspectați atunci de legături cu organizația mafiotă italiană Camorra. Cei prezenți în acte ar fi doar niște marionete bune de plată având în vedere că acest jaf de peste 700 de milioane de euro va fi greu de acoperit. Dar la așa sume de bani justiția din România se face preș instant.

Dan Odobescu – Acționarul majoritar pe post de mascotă al City Insurance
Mușat Nicolae – din fotbalist, mare boss pe piața asigurărilor cu miliarde de euro pe mână

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button