Știrile 60m.RO

România după războiul din Afganistan. Deputat AUR: avem de dus un război împotriva înfometării românilor

95 de afgani urmează să fie aduși în România pe cale terestră, iar până la începutul acestei săptămâni, în contul țării noastre au fost evacuați în total 156 de cetățeni afgani. În acest context, deputatul AUR, Lilian Scripnic trage un semnal de alarmă cu privire la aceste mișcări străine intereselor românilor și care duc la ocuparea aproape în întregime a celor 6 centre regionale pentru cazarea solicitanților de azil, care au un total de 1.100 de locuri și care pot genera presiuni bugetare suplimentare într-un context epidemiologic grav și o criză politică internă.

Totodată, deputatul Scripnic cere actualei guvernări să se concentreze, în ultimele sale zile de existență, pe criza internă din România și pe problemele de viață și de moarte ale românilor, fără a lărgi benzile de acces a refugiaților afgani în țara noastră.

Atât viitorul fost prim-ministru Florin Cîțu, cât și premierii care îi vor urma, trebuie să îi pună pe primul loc pe români și să gestioneze eficient criza internă, care se manifestă pe toate palierele societății – de la sănătate, energie, economie, până la educație și demografie. România nu își permite să își deschidă larg porțile pentru refugiații afgani, care pot genera presiuni suplimentare bugetare și de securitate”, a declarat deputatul AUR, Lilian Scripnic.

În contextul depunerii moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Cîțu, deputatul Alianței pentru Unirea Românilor, Lilian Scripnic susține că în România avem de dus un război intern.

Războiul din Afganistan s-a încheiat. Avem de dus un război împotriva sărăcirii și înfometării românilor, un război pentru păstrarea identității și valorilor naționale. Avem nevoie de un Guvern nou, responsabil, care să lupte pentru poporul român și pentru țară”, a punctat deputatul Scripnic.

România a avut peste 6100 de cereri de azil în 2020 și 5100 de cereri în primele 6 luni din 2021, majoritatea din partea unor cetățeni afgani sau sirieni, care susțin că sunt persecutați în țările lor. În timp ce multe state din Uniunea Europeană s-au arătat reticente la ideea cotelor obligatorii de refugiați în contextul crizei umanitare din Afganistan, România nu are o voce pe această temă.

Back to top button