Politică

Marius Lulea: Creșterea salariului minim la 2.300 lei net trebuie să fie o prioritate pentru toate partidele politice

Vicepreședintele AUR, Marius Lulea, insistă pe tema creșterii salariului minim net la 2.300 de lei, fiind o prioritate pentru toate partidele politice din România. Liderul AUR susține că actualul salariu minim de 1386 de lei este o mizerie și o batjocură la adresa românilor, iar oferta PSD și PNL de a mai pune 100 de lei la salariu este o măsură ipocrită.

„Creșterea salariului minim trebuie să reprezinte o prioritate a partidelor politice, cu extinderea excepției acordate sectorului construcțiilor către toate domeniilor. Să facem dintr-o excepție funcțională o regulă. Ce înseamnă acest lucru: salariul net la 2.300 de lei iar taxele și impozitele aferente aproximativ 700 de lei. Sunt cifre sustenabile atât pentru salariat cât și pentru angajator.

Actualul salariu minim nu mai reflectă cheltuielile minime necesare supraviețuirii. Când s-a făcut această mutare pe sectorul construcțiilor se vorbea de impact bugetar, iar acesta nu s-a dovedit a fi negativ. Relaxarea impozitării și taxării muncii trebuie să însoțească o creștere salarială substanțială. Cu părere de rău PNL și PSD prin rotație au favorizat salarii mici, deși tot timpul s-au prezentat ca salvatori ai națiunii. Dacă se dorește cu adevărat binele românilor îi invit la un consens în această privință și să generalizăm un caz ce s-a dovedit de succes.

Creșterea cu 100, 200 sau 300 de lei nu reprezintă opțiuni potrivite ci o bătaie de joc. Mulți confundă aducerea salariilor la un nivel echitabil cu socialismul sau măsurile de stânga. Însă România are salarizări la nivel de subzistența, ori aici vorbim de interesul nostru ca națiune. Antreprenorii au nevoie de ajutor și nu cred că veți găsi oameni de afaceri români care să se opună. Nu vorbim de privilegii, nu vorbim de abuzuri, vorbim de posibilitatea ca românul să aibă pe masă o pâine, carne, ulei și orez ca o chestiune normală.

PSD degeaba se pretinde partid socialist și salvator al națiunii. Cu PSD salariul minim se află la acest nivel mediocru și este o maximă ipocrizie ca din mașini de zeci de mii de euro, cu bani la partide de sute de milioane de lei și cu salarii de mii de euro, să te lauzi că ai mai pus 100 de lei la un salariu și așa de mizerie. Dacă pretindeți că doriți cu adevărat binele românilor haideți să aplicăm o așa măsură. Ea nu este a noastră sau a altui partid, este un drept al românilor.”, a declarat Marius Lulea pentru 60m.ro.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button