importantȘtirile 60m.RO

Jucătoarea de tenis britanică de origine română, Emma Răducanu a ajuns în semifinala US Open la doar 18 ani

Emma Răducanu s-a calificat în semifinalele US Open, după ce a învins-o cu 6-3, 6-4 pe Belinda Bencic (12 WTA), campioana olimpică de la Tokyo.

Sportiva de numai 18 ani reprezintă Marea Britanie, tatăl ei fiind român, a început meciul timorată, motiv pentru care a pierdut primele două game-uri, așa cum s-a întâmplat, și în optimi, în duelul cu Shelby Rogers.

Nivelul jocului Emmei Răducanu a crescut, vizibil din game-ul trei, iar ritmul a fost menținut pe întreaga durată a actului inaugural, câștigat la 3.

Emma Răducanu a reușit o prestație solidă și în setul doi, pe care l-a câștigat la 4, ceea ce i-a adus calificarea în semifinalele US Open.

Sportiva de doar 18 ani a devenit, astfel, prima jucătoare din istorie care ajunge în semifinalele US Open după ce a început competiția în calificări. Până în semifinale, Emma Răducanu a reușit un turneu perfect la US Open, unde se află la prima participare, fără să cedeze vreun set.

Rând pe rând, Emma Răducanu a trecut de Bibiane Schoofs, 6-1, 6-2, Mariam Bolkvadze, 6-3, 7-5, și Mayar Sherif 6-1, 6-4, în calificări, în timp ce pe tabloul principal victime i-au fost Stefanie Voegele, 6-2, 6-3, Shuai Zhang, 6-2, 6-4, Sara Sorribes Tormo, 6-0, 6-1, Shelby Rogers, 6-2, 6-1, și Belinda Bencic, 6-3, 6-4.

Calificarea în semifinalele US Open reprezintă atât o performanță sportivă remarcabilă pentru Emma Răducanu, cât și o realizare importantă din punct de vedere financiar.

Odată cu atingerea acestei faze a competiției, Emma Răducanu și-a asigurat un cec de 675.000 de dolari. Până la US Open, sportiva care reprezintă Marea Britanie câștigase strict din tenis 303.000 de dolari, astfel că jucătoarea de 18 ani se apropie de primul milion de dolari făcut din tenis.

Prezența în semifinalele US Open i-a adus Emmei Răducanu și accederea în Top 100 WTA. În acest moment, sportiva de 18 ani este pe locul 51 în ierarhia live, astfel că o calificare în finală i-ar aduce o poziție în Top 50.

Sursa: replicamedia.md

Back to top button