PoliticăPrima Pagină

Dan Tănasă: PSD, PNL și UDMR au suspendat statul de drept în România

„PSD, PNL și UDMR au suspendat statul de drept în România. Democrația a fost pusă între paranteze în interesul lui Klaus Iohannis și Florin Cîțu. Constituție, legi, regulamente nu mai valorează nimic!”, afirmă deputatul AUR, Dan Tănasă.

„În acest moment statul de drept a fost suspendat. Nu mai există democrație, nu mai există Constituție, nu mai există regulamente ale Camerei Deputaților și ale Senatului.

În toată această criză guvernamentală există două planuri: Există planul politic al negocierilor dintre toate partidele politice, plan politic la care AUR nu participă pentru că AUR nu negociază cu niciuna dintre tabere. AUR a ales să acționeze, democratic, constituțional și parlamentar în interesul românilor, motiv pentru care din poziția de partid de opoziție a ales să depună o moțiune de cenzură. Această acțiune comportă implicații politice dar și parlamentare, iar celălalt aspect al acestei crize este aspectul regulamentar, constituțional, legislativ.

În acest moment, dincolo de discuțiile politice există prevederi constituționale și legale foarte clare cu privire la modul în care se desfășoară o moțiune de cenzură în Parlament. Regulamentul Camerei Deputaților prevede foarte clar că moțiune de cenzură este comunicată imediat Guvernului, chiar în ziua în care este depusă, ori acest lucru nu sa întâmplat. Până la urmă, moțiunea a fost comunicată Guvernului. Moțiunea se dezbate în termen de cinci zile și supusă la vot în alte maxim trei zile de la citirea ei în plenul Parlamentului. În România statul de drept a fost suspendat.”, a declarat Dan Tănasă pentru 60M.RO.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button