CONSTRUCȚIIimportantȘtirile 60m.RO

Revoltător! Tone de deșeuri din construcții au fost aruncate în Parcul Natural Bucegi

O situație absolut revoltătoare în Parcul Natural Bucegi. Tone de deșeuri din construcție au fost descoperite de Garda de Mediu într-o zonă protejată. Despre situația aceasta a vorbit Octavian Berceanu, șeful Gărzii de Mediu.

„Amenda poate merge până la 200 de mii de lei. Ne uităm dacă avem argumente pentru a face o sesizare penală”, a spus Berceanu.

De asemenea, acesta a mai spus că: avem niște depozitări, undeva în zona Peștera. O echipă a Gărzii de Mediu s-a autosesizat, văzând imagini pe un site, și am descoperit aceste depozite atât din escavări din reamenajarea de lângă hotel, dar și deșeuri provenite din construcții.

Ele au fost depozitate, ne-am uitat pe ce înseamnă autorizațiile care au fost trimise, nu existau termene foarte precise. Comisarii de mediu sunt încă pe teren și probabil mâine vor trage concluzii.

Am observat că toată lumea știa de problemă, dar nimeni nu anunța Garda de Mediu, din păcate. Eu am aflat de aceste depozite fiind solicitat de cetățeni să intervin.

Fiind întrebat ce măsuri se poate de luat, acesta a spus.

,, Măsurile vor fi luate azi, cel târziu mâine. Amenda poate merge până la 200 de mii de lei. Ne uităm dacă avem argumente pentru a face o sesizare penală. În mare, din controale similare s a dispus readucerea terenului la condițiile inițiale.

Putem să batem obrazul autorităților locale dacă au știut și nu ne-au contactat, pentru că e în beneficiul cetățenilor să ne sesizeze. Cele mai multe sesizări le primim de la cetățeni. Aceștia sunt de 10 ori mai vigilenți în privința numărului de sesizări, dar ne concentrăm pe cei care au depozitat ilegal acolo”.

Back to top button