Politică

Protectorul infractorilor: Guvernul Cîțu nu va pica

Protectorul infractorilor, Tudorel Toader, fost ministru al Justiției și fost judecător la CCR, a opinat că Florin Cîțu nu trebuie să aibă nicio emoție legată de moțiunea de cenzură depusă de AUR și USR-PLUS.

”Eu zic că guvernul nu o să pice, deși ar trebui, pentru că numai de binele românilor nu este interesat. De ce nu pică? Pentru că procedurile urmate sunt neconstituționale. Nu poți să convoci Parlamentul și parlamentarii să nu știe de ce sunt acolo, conform articolului 66. Nu acceptă nimeni că Birourile Permanente vor stabili ordinea de zi. Conflictul juridic nu este. Conflictul juridic constituțional e între puterile statului, prin faptul că uzurpă puterile altei puteri sau nu își îndeplinește îndatoririle. Ori, aci nu este cazul.

Moțiunea se poate dezbate, dar fără efect juridic. Va veni CCR și nici nu va intra pe fond, ci va respinge pe procedură, pentru că nu s-a pornit bine. Constituția nu împiedică Parlamentul să hotărască, de multe ori hotărăște neconstituțional.

Guvernul rămâne în picioare cu puteri diminuate, dacă moțiunea trece, iar apoi vine CCR și restabilește puterile guvernului.”, a explicat Tudorel Toader la România TV.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button