Internațional

Israel: Trebuie să ne pregătim de a patra injecţie! Asta va fi viaţa noastră începând de-acum

Israelul vrea – după ce 2,5 milioane de israelieni au fost vaccinaţi cu o a treia doză de vaccin împotriva covid-19 – să-şi continue campania de vaccinare anticovid cu o a patra doză.

Un reprezentant al luptei împotriva covid-19 a îndemnat în weekend la pregătire în vederea administratării unei a patra doze de vaccin împotriva covid-19.

”Virusul este aici şi va continua să fie aici. Trebuie să ne pregătim de a patra injecţie”, a îndemnat sâmbătă, la postul public de radio Kan profesorul Salman Zarka.

El merge chiar mai departe.

”Gândindu-ne la acest lucru şi la declinul vaccinurilor şi anticorpilor, pare ca la fiecare câteva luni – ar putea fi o dată pe an ori la cinci-şase luni – să avem nevoie de o nouă injecţie”, a declarat el Times of Israel.

”Asta va fi viaţa noastră începând de-acum”, a avertizat el, fără să precizeze când ar putea fi lansată această a patra doză de vaccin anticovid.

Varianta indiană (delta) a SARS-CoV-2 reface cărţile şi reprezintă de-acum aproape toate contaminările în Israel, una dintre primele ţări din lume care şi-a vaccinat majoritatea populaţiei de nouă milioane de oameni.

Israelul a lansat în ultimele săptămâni o campanie în favoarea celei de a treia doze, în vederea unei consolidări a răspunsului imunitar al persoanelor vaccinate în urmă cu peste şase luni.

Peste 2,5 milioane de persoane au fost vaccinate cu această a treia doză, ”booster”, potrivit Ministerului israelian al Sănătăţii.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button