JUSTIȚIE

Polițiștii locali cer spor de lucru pentru că fac „febră musculară” la degete, din cauza tastaturii și pentru că stau prea mult pe scaun

Conducerea Poliției Locale Bacău solicită Primăriei Bacău să acorde angajaților instituției spor de muncă pentru condițiile de lucru, scrie Ziarul de Bacău. Conform medicilor DSP care au stabilit condițiile de muncă ale polițiștilor locali, ar fi vorba, printre altele de „febră musculară” pentru că scriu prea mult la tastatură și că stau prea mult în poziția șezut, mai scrie publicația locală.

Alăturat cererii, conducerea PLB a atașat o serie de buletine de determinare prin expertizare a locului de muncă emise de Direcția de Sănătate Publică Bacău. Acestea au fost făcute pentru sediul central al instituției, dar și pentru diverse compartimente.

Buletinele emise de DSP Bacău atrag atenția însă prin modul în care au fost efectuate. Acestea par, pe alocuri, lipsite de orice logică. De exemplu, pentru „secția șofer autovehicule – autospeciale” din cadrul Poliției Locale, buletinul precizează că angajații, deci șoferii, sunt expuși riscului „toxico-alergic generat de contactul cu dosare, documente, registre în diverse stări de degradare”. Sau că sunt supuși riscului de îmbolnăvire „în timpul studierii dosarelor ce pot fi infestate cu diverși agenți microbieni”. Toate acestea nu par a avea de-a face cu activitatea unui șofer. Redăm mai jos buletinul emis de DSP.

facsimil – buletin de analiză emis de DSP

Polițiștii fac „febră musculară” de la tastatură

De asemenea, în cadrul buletinului ce vizează intituția, se arată că polițiștii locali sunt expuși mai multor riscuri de îmbolnăvire. Conform DSP Bacău aceștia prezintă un „risc de solicitare musculo-osteo-articulară a articulațiilor mici distale ale membrelor superioare, necesară gestualității specifice în cursul redactării documentelor, notelor și adreselor pe PC„. Mai direct spus, fac febră musculară de la tastat la calculator.

Totodată, angajații Poliției Locale pot fi afectați de poziția șezut, pe care, se pare, o practică prea des.

Redăm mai jos buletinul emis de DSP Bacău.

facsimil – buletin de analiză emis de DSP Bacău

Toate aceste buletine vin în sprijinul solicitării de a li se acorda sporuri. Conducerea Poliției Locale susține că ar fi vorba despre un „bonus” de cinci zile de concediu în plus pe an, pentru condițiile grele de muncă.

DSP va verifica din nou buletinele

Am solicitat și un punct de vedere de la DSP Bacău, pentru a ne lămuri cu privire la corectitudinea buletinelor emise, având în vedere că șoferii Poliției Locale sunt trecuți în dreptul riscurilor privind studierea dosarelor.

Directoarea Mihaela Arim ne-a precizat că nu poate răspunde de corectitudinea observațiilor din buletine, însă va atrage atenția ca documentele sa fie reverificate. „Responsabilitatea aparține medicului care a întocmit actele și echipei dumnealui. Voi vorbi cu cei implicați să verifice din nou aceste documente să vedem dacă nu s-a comis vreo greșeală. Știți, cine muncește mai și greșește”, a declarat Mihaela Arim pentru Ziarul de Bacău.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button