Social

Iubitorii sportului cu vâsle din România deplâng dispariția marelui sportiv Ivan Patzaichin

Comunitatea din Mila 23, satul din Delta Dunării în care s-a născut Ivan Patzaichin, dar și iubitorii sportului cu vâsle din întreaga țară, deplâng dispariția marelui sportiv pe care o consideră o pierdere uriașă. Chiar în aceste zile, la Tulcea, este în desfășurare Festivalul bărcilor cu vâsle patronat de zece ani de asociația fondată de Ivan Patzaichin.

Festivalul internațional al bărcilor cu vâsle ‘Romania Fest’, organizat de asociația patronată de Ivan Patzaichin, este singurul evenimentul din județul Tulcea de anvergură internațională care a ajuns la a zecea ediție. Evenimentul a inclus, de-a lungul timpului, primul concurs de triatlon de nivel european dedicat copiilor, întreceri pe Dunăre între comunitățile din Deltă, dezbateri pe tema biodiversității, dar și concerte, târguri și expoziții în aer liber. Prin festivalul inițiat de Ivan Patzaichin, copiii din Deltă și-au construit primele bărci din lemn, așa încât această tradiție are acum o șansă de supraviețuire.

În memoria legendei olimpice care a făcut posibile aceste evenimente, în această seară, la ora 20:00, la gara CFR din Tulcea, în cadrul celei de-a zecea ediții a ‘Romania Fest’, va avea loc un moment special.

Back to top button