PoliticăPrima Pagină

Claudiu Târziu: Un pas mai mult în blatul PSD – PNL va fi depunerea unei moțiuni de cenzură de către PSD

Liderul AUR, Claudiu Târziu, atrage atenția românilor asupra blatului realizat de PSD și PNL pentru susținerea guvernului Cîțu, fapt ce are ca scop blocarea declanșării alegerilor anticipate și suspendarea președintelui Klaus Iohannis.

„Un pas mai mult în blatul PSD – PNL va fi depunerea unei moțiuni de cenzură de către PSD, luni, cu ignorarea moțiunii inițiate de AUR și semnată și de USR. PSD știe că nu va primi voturile USR pe un text prea acuzator la adresa acestui din urmă partid. Și ăsta e scopul. PSD va cere să fie votată moțiunea lui, iar a lui nu va fi votată de USR. Degeaba vom vota noi, AUR, că nu e de ajuns. Cîțu va rămîne premier cu ajutorul PSD.

Și-atunci intră în aplicare planul B: demisia tuturor celor de la USR din guvern și schimbarea componenței politice a Executivului, care îl va obliga pe Cîțu să ceară un nou vot de încredere în Parlament. Și îl va primi de la PNL și PSD. PSD va rămîne formal în opoziție, dar va fi de facto la putere, exercitînd un permanent șantaj asupra guvernului minoritar liberal.

PSD crede că va putea păcăli iarăși electoratul la următoarele alegeri, cu această manevră, așa cum a făcut-o anul trecut, cînd a susținut de asemenea un guvern minoritar. Un guvern minoritar va gestiona și mai anemic țara, iar cu Cîțu în frunte putem să ne așteptăm la ce e mai rău. Din păcate, prin blatul PSD – PNL, soluția alegerilor anticipate devine chiar imposibilă.”, a declarat Claudiu Târziu pentru 60m.ro.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button