Politică

USL 2. Firea anunta ca PSD nu va vota motiunea de cenzura a AUR/USRPLUS: Nu particip la mascarade

Prim-vicepresedintele PSD Gabriela Firea a lasat de inteles, sambata, ca PSD nu va vota motiunea de cenzura introdusa de USRPLUS si AUR. Ciolacu a sustinut, joi, ca PSD va vota orice motiune impotriva lui Florin Citu.

„Nu particip la mascarade, in general! Nu voi fi niciodata la remorca incompetentilor! Ce intelegeri sa fac cu cei care patroneaza dezastrul din Bucuresti si din marile orase? Pentru mine si sute de mii de bucuresteni, USR-Plus si Orban inseamna Nicusor si Clotilde!!!

Adica: dublarea si urmeaza triplarea pretului la transportul public, eliminarea subventiei pentru agentul termic – deci facturi uriase -, gunoaie, sobolani, tantari, mirosuri pestilentiale, lasarea spitalelor fara finantare, lipsa de pregatire a scolilor pentru noul an de invatamant, abandonarea santierelor pentru construirea de poduri, pasaje, supralargiri, taierea platilor de supravietuire pentru persoanele cu dizabilitati, blocarea tuturor investitiilor din Capitala, somaj, lovituri succesive date mediului de afaceri!

Cu cine sa ma aliez? Mofturile cui sa le cred si sa le inteleg? Pe ale unora care i-au inselat si pe cei care le-au dat votul? Pe cei care isi bat joc, prin reprezentantii lor, de bucuresteni si de locuitorii marilor orase, unde ‘au castigat’ din soft alegerile? Niciodata! Raul din politica se elimina rand pe rand!

Textul Motiunii de cenzura al echipei social-democrate este corect, argumentat, profesionist! Acesta trebuie votat! Se refera la situatia economica actuala a tarii si la scaderea nivelului de trai.
Vinovati sunt toti cei de la putere, deci si cei care o fac acum pe imaculatii! Minciuna are intotdeauna picioare scurte!”, a anuntat Firea pe Facebook.

Motiunea de cenzura a PSD a facut redactata astfel incat ca parlamentarii USRPLUS sa nu o voteze, fiind atacati violent ministrii USRPLUS. Fara voturile USRPLUS, motiunea PSD nu are nicio sansa sa treaca.

PSD a boicotat deja, alaturi de PNL si UDMR, doua sedinte ale Birourilor permanente ale Parlamentului in care trebuia sa se stabileasca data votarii motiunii de cenzura.

Mesaj anemic al presedintelui PSD, Marcel Ciolacu, dupa ce USRPLUS si AUR au depus vineri seara motiunea de cenzura impotriva Guvernului Citu. Ciolacu sustinea insa joi ca PSD va vota orice motiune de cenzura. Daca PSD-istii vor chiuli de la motiunea de cenzura, atunci USRPLUS si AUR nu vor avea suficienti parlamentari sa o treaza astfel incat Citu va ramane premier.

„Citu trebuie sa plece! Dar, odata cu el, trebuie sa plece si Barna, si Ghinea, si Nasui! Si ei au guvernat Romania in ultimul an de zile! Desi acum nu mai recunosc asta, in motiunea depusa uitand sa-si mentioneze propria activitate dezastruoasa!

Alianta USR-AUR trebuie sa propuna o solutie pentru rezolvarea crizei politice. Inlocuirea lui Citu cu Orban sau cu Barna nu ar rezolva decat impartirea ciolanului pentru actuala Coalitie, dar nu ar rezolva problemele romanilor: saracia si cresterea preturilor la alimente, medicamente si utilitati”, a scris Ciolacu pe Facebook.

Ciolacu, ale carui razgandiri si rasuciri sunt de notorietate, nu a precizat clar daca parlamentarii PSD vor vota motiunea de cenzura. Joi seara el sustinea insa ca PSD va vota orice motiune de cenzura, inclusiv una depusa de AUR sau USRPLUS.

„Sa depuna USR impreuna cu AUR motiunea. Va spun la dumneavoastra in studio pentru prima oara: PSD-ul voteaza motiunea si pica Guvernul Citu. Sa depuna ei o motiune, USR-ul cu AUR-ul, sa o depuna la Parlament si eu va promit ca toti colegii mei, 157, o vor vota”, a declarat Ciolacu la Romania TV.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button