importantPoliticăȘtirile 60m.RO

La iarnă vom avea din nou calorifere reci în Capitală

De la an la an, problemele în Capitală se agravează iar autoritățile oferă numai explicații dar, nu soluționează.

O problemă ce îi apasă pe bucureșteni este că de cele mai multe ori când ajung acasă, fac duș cu apă rece și plus la aceasta că mai este și frig în locuință. Pe lângă acestea mai sunt și alte probleme, ca de exemplu: traficul aglomerat, avariile la rețeaua de termoficare și gunoaiele.

În jur de 1.200 de blocuri nu au agent termic în parametri și e din cauza că au apărut o serie de avarii. Sunt afectate sectoarele 3, 4 și 5.

Pentru a nu se mai repeta, este nevoie de niște lucrări substanțiale.

De la începutul anului, Nicușor Dan a spus că 53 km de rețea primară vor fi înlocuiți. Dar din păcate, singura lucrare care se face e una din Ferentari, un tronson de 13 km lungime, care deservește cartierele Sebastian, Rahova și Ferentari.

Primarul Nicușor Dan a prezentat bilanțul activității sale din ultimele 10 luni.

Nicușor Dan: Așa cum l-am preluat, Bucureștiul era un pacient în comă la Terapie Intensivă (…) Cea mai mare parte a acestor 10 luni a fost dedicată stabilizării administrației acestui oraș. Promisiunea pe care am făcut-o a fost că iarna aceasta va fi puțin mai bine decât iarna trecută. Și asta se va întâmpla. Lucrul nou pe care-l avem acum față de iarna trecută este că s-au făcut mai multe lucrări de întreținere în această vară. Pe zona de deșeuri o să spun mai multe după ce o să rezolvăm problema. Am găsit și aici o stare de haos. Am petrecut 60 de ore ca să punem ordine în acest haos.

Primăria Capitalei dorește să cumpere ELCEN cu ajutorul Guvernului. Vorba este despre o investiție de peste 1 miliard de lei care este plătită în tranșe. Decizia va fi luată în următoarea ședință de Consiliu General.

Back to top button