importantPoliticăȘtirile 60m.RO

Dan Barna se opune ca programul „Anghel Saligny” să fie adoptat în şedinţa de guvern de astăzi

Vicepremierul Dan Barna, co-preşedintele USR PLUS, se opune ca programul „Anghel Saligny” privind investiţiile în comunităţile locale să fie adoptat în şedinţa de guvern de astăzi. Reprezentanţii USR PLUS nu exclud ieşirea de la guvernare dacă partenerii din coaliţie nu ţin cont de opinia lor.

Barna: ,, Este un moment potenţial de încălcare a protocolului de colaborare pe care l-am semnat după momentul Vlad Voiculescu, tocmai din acest motiv am decis, în urma dialogului cu premierul să suspendăm şedinţa de guvern până în această seară. Vom discuta şi cu colegii parlamentari şi cu conducerea USR PLUS, iar diseară sunt convins că vom găsi totuşi o variantă în care să rămânem într-o colaborare cel puţin funcţională. Deocamdată, discutăm scenarii şi variante. Pentru noi rămâne foarte important respectarea protocolului de colaborare aşa cum a fost el semnat”.

După suspendarea şedinţei de guvern, premierul Florin Cîţu a precizat că Programul „Anghel Saligny” nu s-a adoptat pentru că avea un aviz de la Finanţe cu observaţii şi că problema urmează să fie remediată până diseară.

Şedinţa a fost suspendată după introducerea acestui program pe agenda suplimentară. Documentul prevede o alocare de 50 de miliarde de lei timp de 7 ani către comunităţile locale pentru derularea proiectelor de investiţii în infrastructura de gaze, apă şi drumuri.

Back to top button