Internațional

FOTO: Traseul dronei americane doborâte de ruși

Două avioane de vânătoare de tip Suhoi 27 (Su-27) au lovit marţi un avion american fără pilot (dronă) de tip Reaper deasupra Mării Negre, o zonă foarte supravegheată de NATO de la începutul Războiului rus în Ucraina. Drona a căzut în apele mării. Deși asemenea aparate de zbor sunt staționate și în România, drona doborâtă a decolat de la baza navală Sigonella din Sicilia, Italia.

Potrivit traseului de zbor al dronei, aceasta a zburat din sudul Italiei, peste sudul Greciei, Bulgaria, Marea Neagră. Aparatul de zbor s-a îndreptat spre apele internaționale din sudul Peninsulei Crimeea, unde, după o perioadă de patrulare, a fost interceptat de cele două aeronave rusești.

Ministerul rus al Apărării susține că drona avea și „transponderele dezactivate, încălcând limitele zonei de regim temporar de utilizare a spațiului aerian stabilite în scopul unei operațiuni militare speciale, comunicate tuturor utilizatorilor spațiului aerian internațional și publicate în conformitate cu normele internaționale.”

Pentagonul: Avioanele rusești au zburat în apropierea dronei americane timp de 30-40 de minute înainte de coliziune

Avioane rusești au zburat alături de o dronă americană Reaper timp de 30 până la 40 de minute înainte de a intra în coliziune cu aceasta, provocând în cele din urmă prăbușirea ei, a declarat marți purtătorul de cuvânt al Pentagonului, generalul de brigadă Patrick Ryder.

„După informațiile pe care le am aici, se pare că aproximativ 30-40 de minute au zburat în apropierea acestui MQ-9”, a declarat Ryder, înainte ca avioanele să se „ciocnească” de dronă, făcând-o imposibil de zburat și forțând SUA să o doboare în apele internaționale.

content-image

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button