Politică

Protest AUR la Guvern: „Lăsați-ne să donăm microbuze școlare comunităților lipsite de resurse!”

Alianța pentru Unirea Românilor organizează vineri, 28 iulie, ora 09.00, în Piața Victoriei din București, o acțiune de protest față de situația azilelor de bătrâni din România și problema unităților de învățământ din mediul rural care nu au fost încă reabilitate, cu o lună inainte de începerea școlii.

Acest Guvern ignorant și surd la nevoile românilor nu ascultă decât vocea străzii și nu înțelege decât mesajele transmise din mijlocul grupurilor de protestatari. Vineri, 28 iulie, la ora 09.00, mergem în fața Palatului Victoria pentru a-l trezi la realitate pe Marcel Ciolacu!

Alianța pentru Unirea Românilor a achiziționat din sumele alocate prin subvenție de la AEP 20 de microbuze de transport pasageri. Vrem să donăm aceste mașini unor comunități locale din sate și cătune îndepărtate, pentru a fi utilizate la transportul copiilor și elevilor către unități școlare și grădinițe.

În sute de localități din România, microbuzele școlare sunt vechi, stau nereparate cu lunile sau sunt insuficiente pentru numărul copiilor pe care trebuie să îi transporte. De cele mai multe ori, oamenii primesc explicații și promisiuni și sunt obligați să găsească soluții pe cont propriu.

Am trecut de mult de momentul în care speram că un guvern capabil și competent va pune ordine și în acest domeniu și va aloca resurse pentru rezolvarea definitivă a acestei situații. Am înțeles că noi trebuie și putem să fim parte a soluției. Din banii subvenția alocată partidelor politice am cumpărat 20 de microbuze pe care vrem să le donăm unor sate și comune care au mare nevoie de astfel de mijloace de transport. Legea română nu permite însă acest tip de donație.

Îi cerem premierului Marcel Ciolacu să identifice o soluție legală și să emită o Hotărâre de Guvern care să ne permită să le dăm românilor înapoi o parte din munca lor. Nu am cheltuit până acum niciun leu din subvenție în beneficiul partidului. Am pus în funcțiune un spital mobil care oferă servicii medicale românilor din sate și comune și vrem să continuăm acțiunea de restituire a banilor primiți prin subvenție către adevărații beneficiari.

O LEGE CARE NE ÎMPIEDICĂ SĂ FACEM BINE ROMÂNILOR NU ESTE DECÂT O LEGE STRÂMBĂ.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button