PoliticăPrima Pagină

Lui Ciolacu i s-au ofilit trandafirii: Nu mai depune moțiunea de cenzură, dar îl vrea pe Rafila premier

PSD a decis să nu mai depună moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîţu, pentru că nu are voturile necesare, însă insită cu Alexandru Rafila în funcția de premier.

Marcel Ciolacu a precizat că la acest moment, opoziţia are in Parlament 204 voturi.

Întrebat dacă există posibilitatea ca moţiunea de cenzură să fie depusă înaintea Congreselor PNL şi USR PLUS, liderul PSD a răspuns: „Sunt ferm convins că şi domnul Simion îşi doreşte ca această moţiune să treacă şi nu să o depunem de dragul să o depunem. Nu ştim, dacă avem suficiente semnale că avem suficiente voturi s-ar putea să o depunem şi după Congres sau poate românii îşi vor da seama şi vor pune presiune şi dl Iohannis îşi va da seama pe cine a pus premier”.

Liderul social-democraţilor a reiterat că propunerea PSD pentru funcţia de premier este în continuare Alexandru Rafila. 

„Categoric PSD e pregătit să preia guvernarea. Avem şi specialiştii, dar şi oamenii competenţi. Categoric mergem cu o propunere de premier. O să stabilim. Alexandru Rafila este propunerea PSD până în acest moment, a explicat Ciolacu. 

Liderul PSD declarase joi seară că, la începutul sesiunii parlamentare, PSD va depune moţiune de cenzură împotriva Guvernului Cîţu, fără a ţine cont de „mascarada aia de congres”, şi că deja a început discuţiile pentru susţinerea acestei moţiuni cu formaţiunea AUR. Ciolacu a susţinut că din punctul său de vedere ar trebui să se formeze alte majorităţi în Parlament şi în acest sens să fie organizate alegeri anticipate.

De altfel, depunerea unei noi moţiuni de cenzură împotriva Cabinetului Cîţu a provocat disensiuni în PSD, Marcel Ciolacu şi Sorin Grindeanu susţinând iniţial ca PSD să depună moţiune de cenzură la mijlocul lunii octombrie, după congresele PNL şi USR PLUS, în timp ce Paul Stănescu şi Gabriela Firea au insistat ca moţiunea de cenzură să fie depusă la începutul sesiunii parlamentare, iar votul să fie dat exact înainte de Congresul PNL.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button