PoliticăSocial

Guvernul Cîțu nu va acorda ajutorul de 1.500 de lei pentru creșă și grădiniță

Guvernul Cîțu are bani pentru suplimentarea dorită asupra subvenției partidelor politice. Florin Cîțu are bani pentru cumpărarea a cel puțin 120 de milioane de doze de vaccin, în măsura în care România are o populație aproximativă de 19 milioane cetățeni. Se pare că Guvernul României nu se poate ține până la urmă de cuvânt și anulează acordarea ajutorului de 1.500 de lei pentru creșă și grădiniță.

Guvernul a transmis un punct de vedere în care scrie negru pe alb, cu litere îngroșate (bold), că: Guvernul nu susține adoptarea acestei inițiative legislative.

Având în vedere că propunerea legislativă vizează extinderea sferei de aplicare a unor măsuri din Codul fiscal, considerăm că implementarea acesteia ar avea un impact bugetar negativ.

Guvernul are obligația de a conduce politica fiscal-bugetară în mod prudent pentru a gestiona resursele, obligațiile bugetare și riscurile fiscale, iar adoptarea inițiativei legislative ar influența negativ ținta de deficit bugetar asumată în anul 2021 de 7% din PIB, stabilitatea macroeconomică și ratingul de țară în relația cu organismele financiare internaționale”.

Guvernul recomandă găsirea unui alt mecanism de stimulare pentru firmele interesate în susținerea domeniului educației timpurii care să asigure coerență, stabilitate și eficiență în atingerea obiectivului vizat în contextul bugetar existent.

Guvernul mai spune că nu consideră oportună extinderea ariei de aplicare pe zona impozitului pe veniturile microîntreprinderilor, suplimentar celor 4,5 miliarde lei aplicabile pentru plătitorii de impozit pe profit.”

Back to top button