Politică

Adrian Axinia(AUR): Să spună Florin Cîțu ce a făcut cu cele peste 25 de miliarde de euro împrumutate. Vorbim deja de TRĂDARE

Adrian Axinia, deputat AUR de Prahova, reacționează foarte dur față de catastrofa pe care premierul actual al României o lasă în urmă prin împrumuturile mari făcute în 2020 și în 2021. Deputatul AUR consideră că vede în aceste fapte un act de trădare, așa cum este ea înscrisă în codul penal.

“În conformitate cu CODUL PENAL subminarea economică, politică sau a capacității de apărare a statului, precum și ajutarea unei organizații străine reprezintă fapte penale care intră sub incidența trădării.

Premierul României, Florin Cîțu, s-a împrumutat în anul 2020 cât s-au împrumutat guvernele anterioare în 10 ani. A fost crescută datoria României cu peste 25 de miliarde de euro, suma fiind uriașă și punând în pericol întreaga dezvoltare a țării.

Această sumă este colosală având în vedere că vorbim de echivalentul a 30% din bugetul țării sau peste 10% din PIB. Împrumuturile luate deja au dezechilibrat economic Românie și acest lucru se vede în creșterea rapidă a prețurilor la produsele de bază. Nu știe premierul cât costă o pâine și probabil nici nu știe că kilogramul de ulei sau de orez s-a dublat ca preț în ultimul an.

Românii doresc să știe pentru cine au fost luați acești bani și unde au ajuns ei, din moment ce nu s-au deschis noi investiții iar noi avem fonduri europene la dispoziție. Am suspiciunea că acești bani au intrat pe de o parte și au ieșit cu rapiditate pe cealaltă, iar românii au rămas doar cu creditul nu și cu beneficiul unor investiții.

Am făcut solicitare la ministerul finanțelor să mi se precizeze care sunt firmele care au asigurat aceste intermedieri și au obținut comisioane generoase și care este dimensiunea acestor comisioane. S-ar putea să vorbim deja nu doar de corupție ci chiar de trădare, de un act făcut cu bună știință împotriva poporului român” a declarat pentru 4media.INFO deputatul AUR Adrian Axinia.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button