Politică

Iohannis legitimează independența Republicii Moldova la fel ca Iliescu

Preşedintele Klaus Iohannis participă, vineri la Chişinău, la manifestările dedicate aniversării a 30 de ani de la declararea independenţei Republicii Moldova, a transmis Administraţia Prezidenţială. Ceremoniile au fost amânate cu o oră, după ce avioanele cu care au sosit preşedinţii Klaus Iohannis şi Volodimir Zelensky nu au putut ateriza din cauza ceţii de la Chişinău. La fel ca și Ion Iliescu, Klaus Iohannis legitimează independența Republicii Moldova, iar noul președinte de la Chișinău a accentuat puternic teza moldovenismului primitiv.

Maia Sandu nu este un fan al unirii Republicii Moldova cu România deși a căutat de multe ori să utilezeze tema românismului în scopuri perfid electorale.

” Vă anunțăm că programul evenimentelor festive dedicat celor 30 de ani de Independență se amână cu aproximativ o oră. Întârzierea este determinată de ceaţa densă deasupra aeroportului Chișinău, care nu a permis aterizarea la timp a avioanelor Președinţilor Klaus Iohannis şi Volodymyr Zelenskyy”, a transmis Preşedinţia Rapublicii Moldova.

Cu această ocazie, şeful statului va avea întrevederi cu preşedintele Republicii Moldova Maia Sandu cu preşedintele Poloniei Andrzej Duda şi cu preşedintele Ucrainei Volodimir Zelenski, mai arată sursa citată. Klaus Iohannis va susţine şi declaraţii de presă comune împreună cu cei trei şefi de stat. 

Preşedintele Iohannis va participa şi la ceremonia depunerii de coroane de flori la Monumentul lui Ştefan cel Mare şi la cea desfăşurată în Piaţa Marii Adunări Naţionale, mai indică sursa menţionată.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button