Politică

Fața hidoasă a „toleranței” maghiare în Harghita: Străzi cu denumiri exclusiv în limba maghiară la Miercurea Ciuc

Noul primar al municipiului Miercurea Ciuc, Korodi Attila, continuă politica șovină și iredentistă a fostului primar Raduly Robert Kalman. Considerat a fi mai echilibrat, Korodi dovedește și el că discursul moderat de la București nu are nicio legătură cu politica de maghiarizare pe care UDMR o duce în județele Covasna și Harghita, afirmă deputatul AUR, Dan Tănasă.

La inițiativa viceprimarului Bors Bela și cu raport favorabil din partea primarului Korodi Attila, Consiliul Local Miercurea Ciuc a adoptat Hotărârea nr. 125/2021 prin care au fost atribuite mai multe denumiri de străzi în cartierul Szecseny din Miercurea Ciuc.

12 din cele 16 denumiri de străzi adoptate în luna aprilie a.c. de CL Miercurea Ciuc sunt exclusiv în limba maghiară.

Din punct de vedere juridic hotărârea adoptată de CL Miercurea Ciuc este nelegală. Denumirile de străzi din România nu pot fi decât în limba oficială de stat, limba română. Străzile pot avea denumiri în limba maghiară în Ungaria, nu în România. Cu siguranță Prefectuta Harghita nu va ataca această hotărâre în contencios, ca o dovadă în plus da faptului că instituțiile statului român sunt complice la politica de maghiarizare dusă de UDMR în zonă.

Fragment din Hotărârea nr. 125/2021

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button