Politică

Team building la mare cu consilieri PSD pe banii Senatului

Liderul de grup al senatorilor PSD, Lucian Romașcanu, este acuzat că a încercat să deconteze un team-building la mare pentru 44 de senatori și 12 consilieri, însă și-a retras ulterior solicitarea în cazul senatorilor, pe motiv că ar fi fost o eroare a Biroului Permanent al Senatului, cererea fiind păstrată doar în cazul consilierilor.

Marți, 17 august, apărea pe ordinea de zi a Senatului solicitarea șefului grupului PSD, Lucian Romașcanu, privind decontarea din bugetul instituției a cheltuielilor de transport și cazare a 44 de senatori și 12 consilieri.

Grupul senatorilor PSD intenționa să facă un team-building la mare, așa cum a explicat mai târziu senatorul social-democrat, Robert Cazanciuc. După câteva ore solicitarea a fost modificată, apărând pe site doar decontul pentru cei 12 consilieri, social-democrații precizând că inițial s-a produs o eroare.

AUR – Alianța pentru Unirea Românilor – este singurul partid politic care nu a cheltuit banii primiți de la AEP

Subvenția acordată partidelor va urca la 265 de milioane de lei, peste recordul de anul trecut, a anunțat Expert Forum în 24 august. Organizația a solicitat  să nu mărească din nou suma pentru subvențiile partidelor și susține că această sumă ar urma să fie mai mare în 2021 decât anul trecut, când subvenția a atins o valoare record de 253 de milioane de lei.

Conform datelor prezentate de Expert Forum, PSD nu reușește să cheltuie decât jumătate din suma primită de la Autoritatea Electorală Permanentă (AEP), iar dacă în acest mandat legislativ trendul va continua, social-democrații vor avea în 2024, la finalul actualului mandat, un plus de 150 de milioane de lei. Peste 20 de milioane de lei au cheltuit partidele în perioada ianuarie – iunie 2021.

AEP a anunțat la sfârșitul lunii iulie că peste 91 de milioane de lei au fost virate partidelor sub formă de subvenții de la bugetul de stat în primul semestru al anului 2021.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button