Știrile 60m.RO

Precizările ISU Dobrogea, după ce senatorul Vergil Chițac și familia sa nu au fost duși cu izoleta la spital

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al judeţului Constanţa spune că a fost solicitat vineri de către Direcţia de Sănătate Publică Constanţa, în vederea transportului a trei persoane , confirmate cu noul COVID-19, de la domiciliul acestora la Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa.

„O Autospecială Transport Personal şi Victime Multiple, încadrată cu patru paramedici –pompieri, echipaţi corespunzător, au preluat pacienţii, în condiţii de siguranţă, şi i-au transportat la unitatea spitalicească, conform procedurii”, susține ISU Dobrogea.

„Autospeciala Transport Personal şi Victime Multiple a parcat în proximitatea cortului de pretriaj, special amenajat în curtea spitalului, echipajul asigurându-se că, la coborârea pacienţilor, nu se află alte persoane în imediata apropiere a acestora, totodată indicându-le traseul de urmat spre cort. La finalizarea transportului, autospeciala pompierilor se decontaminează conform procedurilor în vigoare”, arată ISU Dobrogea.

Precizările vin în condițiile în care senatorul Vergil Chiţac, confirmat cu noul coronavirus, soţia şi asistentul lui au fost duşi fără izoletă şi fără să aibă vreun echipament de protecţie la Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa. El a refuzat acest lucru, potrivit jurnalistului Digi24 Bogdan Ocnaru. 

Sursa: www.digi24.ro

Back to top button