SĂNĂTATE

Dana Budeanu îl acuză pe Rafila: 22 de lei pe zi pentru hrana pacienților este o batjocură

Dana Budeanu s-a întors „de la bogaţi” şi a aruncat din nou un ochi critic în farfuria pacienţilor din spitalele României, reluând o campanie mai veche a sa cu acuzații grave la adresa ministrului Sănătății, Alexandru Rafila.

„Nu suţin părerea proastă generalizată despre medicii din România…deloc chiar…însă, domnule Rafila, atât timp cât există în România spitaţe ţiplă dpdv mâncare şi curăţenie (atenţie, când bugetul era de 11 lei, nu ca acum datorită exclusiv mie şi apoi implicit PSD, când a ajuns la 22 de lei), însemnă că în restul se fură, PUNCT! Urlu ca o tâmpită durerea oamenilor de aproape un an de zile. Aţi sunat managerii de spitale să vedeţi cum se descurcă ? (…) De ce nu faceţi ceva care este MOCAAAAA, ţine doar de management, atât”, scrie Dana Budeanu pe Facebook 

Apoi, pe pagina de Facebook, Dana Budeanu a prezentat cazul unui pacient internat la Elias. „buna, Dana! nu stiu la cine sa apelez pentru a mediatiza ce se intampla in spitalul Elias din Bucuresti, asa ca iti scriu tie si sper din tot sufletul sa vezi mesajul. Bunicul meu a fost internat sambata seara in acest spital, intrucat a facut un AVC, iar de atunci traim intr un circ. stam precum cainii la poarta, nu ne lasa sa intram ca vezi doamne conditii de covid. pachetele vin sa le ia dupa 1 ora si atunci mai fac si scandal ca de ce le deranjezi de la cafea. medicii nu te suna sa ti dea informații despre pacient decat daca faci scandal sau dai șpagă. La un moment dat ai pus si tu problema meniurilor din spital, la Elias e o bataie de joc totala. Trebuie sa duci mancare zilnic pacientului ca sa nu faca foamea, este execrabila ceea ce ei numesc „mancare”.
Te rog sa aduci in vedere modul in care personalul trateaza pacientii, dar si conditiile din spital, intrucat tu esti vocea noastra.
multumesc.

Buna ziua, doamna Budeanu! Va scriu mai mult ca sa imi descarc sufletul fiindca am tot vazut interesul dvs asupra mancarii si problemelor din spitale, si plus de asta, nimeni nu ma crede si nu am cum sa schimb singura lucrurile! In data de 3 aug am internat-o pe mama la Fundeni, nefrologie, unde ar fi trebuit sa aiba un control obisnuit pt boala ei. Dupa cateva zile de internare, i s-a facut rau si nimeni (mai ales medicul ei) nu a fost in stare (sau nu a vrut) sa imi explice ce i s-a intamplat. A stat inca 2 saptamani in spital, in speranta ca o vor reabilita si vor trata problema. Insa, mi-au tinut-o la pat, sedata cu calmante pe motiv ca nu e coerenta, cu pampers, fara sa o miste cineva ori sa o hraneasca. Am fost nevoita sa o externez in conditiile acestea, pe brate, in carut, ca sa o ajut eu si tatal meu sa isi revina si sa fie din nou normala. Am internat-o om normal, pe picioarele ei, si am externat-o mai bolnava si mai traumatizata psihic decat a fost vreodata! Medicii sunt indiferenti cu pacientii si cu apartinatorii, si nu isi dau interesul pt a-i trata, pt ca au nevoie sa aiba saloanele pline, si multora nu le pasa de ce repercusiuni au indiferenta si comportamentul golanesc de care dau dovada! Si da, mancarea la spitalul Fundeni este EXECRABILA! Nu as da nici la porci mizeria aia! Acolo sunt oameni si copii suferinzi, care au boli grele de dus, si fara mancare adecvata, nu isi pot intari corpul si psihicul! Cand stai internat cu saptamanile si faci tratamente agresive, cum poti sa lupti in continuare daca nu te si alimentezi? Fiindca mai toti pacientii refuza sau arunca mancarea… Din pacate, asta se intampla in majoritatea spitalelor, si am colindat cateva prin Bucuresti, unde situatia este identica. Pe langa conditiile mizere, nu gasesti nici medici capabili sa isi faca meseria ori sa fie EMPATICI. Si cate diagnosticuri gresite am primit, si cat te pot afecta emotional, pshihic… Daca asta se intampla in capitala tarii, sa fereasca Dumnezeu ce este prin tara… Va admir ca spuneti totul pe nume si ca incercati sa destupati mintea oamenilor! Oamenii nu sunt prosti, doar le este frica sa vorbeasca, sa ia atitudine, precum si mie, fiindca nu avem unde sa mergem in alta parte! Va transmit sanatate si tot ce e mai bun si frumos! Multumesc!”, i-a scris o cititoare Danei Budeanu.

Dana Budeanu a dezvăluit recent experiența cutremurătoare trăită de o mamă internată într-o maternitate din București care a primit drept mâncare „un cuțit șters pe o farfurie și o 2 felii de pâine puse pe un șervețel direct pe noptiera insalubră”. Pornind de la acest caz creatoarea de modă a demarat o campanie face un apel la ministerul Sănătăţii.

„Subiectul mâncării din spitale este un subiect pe care l-am luat că piept singură. O mamă internată într-o maternitate din București care născuse gemeni, mi-a trimis într-o dimineaţă porția ei de mâncare. Nu era nimic.Era un cuțit șters pe o farfurie și o 2 felii de pâine puse pe un șervețel direct pe noptiera insalubră. Asta a primit ea de mâncare şi de aici m-am declanșat în acea campanie pe care am dus-o cât am dus-o și care, mă rog, s-a finalizat cu dublarea anunțată de domnul Ciolacu, a sumei aferente unei bolnav în spitale de la 11 la 22 de lei. Eu mă adresez domnului Rafila acum și sunt șocată că până la ora asta domnul Rafila a luat absolut nicio măsură în acest sens. Din moment ce un singur manager de spital se descurcă cu 11 lei înseamnă că toți managerii de spitale se pot descurcă. Corect?”, spunea Dana Budeanu.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button