Politică

‘Performanță istorică’ a guvernului Cîțu: România s-a împrumutat, pentru a doua oară, cu dobândă negativă

Noul ministru de Finanțe, Florin Cîțu, anunță joi că România a atras, pentru a doua oră, un împrumut cu dobândă negativă.

„Într-o perioadă în care tendința în piață este de creștere a dobânzilor, Ministerul Finanțelor a reușit, pentru a doua oară, un împrumut cu dobândă negativă. Emisiunea de astăzi este în valoare de 176,25 milioane de euro la randamente mediu/maxim negative de -0,04/-0,01 si scadență la 2,3 ani.

Anul trecut, Ministerul Finanțelor, sub conducerea lui Florin Cîțu, reușea performanța istorică de a realiza prima emisiune de titluri denominate în euro la dobândă negativă, iar acum am reușit din nou.

Acest lucru arată încrederea pe care investitorii o au în Guvern și în programul de guvernare, iar pentru români înseamnă că nu lăsăm povara plății dobânzii acestui împrumut pe umerii lor”, a scris ministrul pe Facebook.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button