Știrile 60m.RO

Dan Tănasă: De ce tace Klaus Iohannis în cazul declarațiilor fără precedent ale Președintelui Ungariei?

Deputatul AUR, Dan Tănasă, consideră declarațiile președintelui Ungariei ca inacceptabile și impardonabile, iar atitudinea premierului, ministrului de Externe și a președintelui Klaus Iohannis este total inadecvată.

„La trei zile după declarațiile inacceptabile și impardonabile ale Președintelui Ungariei, făcute luni la Kiev, în prezența Premierului Florin Câțu, Președintele României nu a avut nicio reacție publică. Președintele Ungariei, Janos Ader, a declarat la Kiev, în prezența lui Florin Câțu, încă Premier al României, nici mai mult nici mai puțin decât că România este stat ocupant în Transilvania, făcând referire la Trianon.

România a „reacționat” printr-un mesaj banal comunicat ambasadorului Ungariei la București. În termeni diplomatici, reacția Bucureștiului este una de slugă. Ministrul Afacerilor Externe nu l-a deranjat pe ambasadorul Ungariei să-l cheme la minister pentru a-i înmâna o notă de protest. Nu. S-a limitat doar să comunice un mesaj prin care își exprimă dezacordul. Atenție, Bogdan Aurescu nu s-a deranjat nici măcar să iasă cu o declarație de presă. Grija autorităților de la București a fost aceea de a deranja cât mai puțin partea maghiară. Ridicol!”, a declarat deputatul AUR, Dan Tănasă, pentru 60m.ro.

Dan Tănasă: Din punct de vedere diplomatic România se poziționează inferior, la nivelul unei slugi

„Strict diplomatic vorbind, reacția României trebuia să vină de la omologul Președintelui Ungariei, adică de la nimeni altul decât Klaus Iohannis. Atunci când Ungaria iese cu o declarație la nivel de șef de stat iar România reacționează la nivel de ministru de Externe, nici măcar la nivel de Premier, România se poziționează inferior, la nivelul unei slugi.

Cum e posibil ca Președintele României să nu reacționeze la asemenea insulte aduse românilor? Cum e posibil la Iohannis să nu reacționeze la o asemenea manipulare grosolană a adevărului istoric? Ale cui interese le apără de fapt Klaus Iohannis prin tăcerea sa asurzitoare în fața Ungariei?”, a mai spus Dan Tănasă.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button