PoliticăPrima Pagină

Dan Tănasă: Budapesta nu își ascunde dorința de a reocupa Transilvania. La București de 30 de ani guvernează doar slugi și trădători de neam

Deputatul AUR, Dan Tănasă, un cunoscut luptător pentru drepturile românilor din județele Harghita, Covasna, Mureș și nu numai, afirmă că România este condusă de slugi în contextul declarațiilor defăimătoare ale președintelui Ungariei la Summitul Crimeea, la adresa țării noastre.

„Ungaria afirmă, de la cel mai înalt nivel posibil, că România este ocupant în Transilvania. Dacă la București aveam oameni de stat, nu slugi, ambasadorul Ungariei era chemat să dea explicații. Doar că la București de 30 de ani guvernează doar slugi și trădători de neam. Declarația Ungariei este inacceptabilă și impardonabilă și dovedește, din nou, că Budapesta nu își ascunde dorința de a reocupa Transilvania. Iar apropierea Ungariei de Moscova reprezintă o amenințare directă la adresa României. Nu așteptăm scuze din partea Ungariei. Așteptăm ziua în care la București vor guverna și românii patrioți.”, a declarat deputatul AUR, Dan Tănasă.

Președintele Ungariei, János Áder, a comparat, luni, anexarea Crimeei de către Rusia cu Tratatul de la Trianon, încheiat la finalul Primului Război Mondial, prin care Transilvania revenea României, transmite hirado.hu.

”În mintea maghiarilor s-a întipărit adânc atât agresiunea marilor puteri, cât şi trauma Trianonului, motiv pentru care noi ştim exact de ce anexarea Crimeii reprezintă o rană atât de sensibilă pentru poporul ucrainean”, a fost declarația preşedintelui Ungariei la summitul de la Kiev, intitulat ”Platforma Crimeei” și care a marcat anexarea peninsulei de către Rusia.

”Au şi maghiarii experienţa istorică a puterilor străine care au redesenat în mod arbitrar graniţele unui stat aflat într-o situaţie dificilă la un moment dat”, a afirmat preşedintele. “După Primul Război Mondial, ne-au fost luate două treimi din teritoriul şi populaţia ţării. Maghiarii nu au uitat, nici după un secol, că au ajuns, atunci, să fie minoritari, că li s-au luat şcolile şi s-a făcut tot posibilul pentru ca învăţământul în limba maternă să fie desfiinţat”, a susținut János Áder.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button