Politică

Boc e din nou la grădiniță: Are probleme cu numărătoarea

Primarul Emil Boc a încurcat cifrele, pe fondul presiunii tot mai mari din cauza lipsei locurilor în creșe. 

Noi suntem o victimă a faptului că în comunele din preajma noastră, care au crescut aproape necontrolat, nu s-au făcut creșe. Floreștiul are 70.000 de oameni, Baciul 20.000 și nu au creșe. Floreștiul are una, Baciul nu are niciuna, iar în Apahida este una. Dar, la numărul de populație pe care îl au, să ai o creșă e ca o picătură într-un ocean. Cea mai mare presiune de acolo rezultă pe municipiul Cluj-Napoca. Noi de când am preluat creșele de la 400 de locuri am ajuns la 1.400, deci am crescut de zece ori… de câte ori?… De la 400 la 1.400 de locuri, gândiți-vă și dvs… 

Aproape în fiecare an am construit câte o creșă sau am extins câte o creșă, cu 50 – 90 de locuri. Azi avem 1390 de locuri, deci 1400 de locuri. În decembrie va mai fi finalizată creșa de pe Meziad, cu 90 de locuri. Astfel că ne vom apropia de necesarul”, a explicat primarul Emil Boc la TVR Cluj.

Acesta a mai spus că se mai lucrează la două creșe, unde încă nu s-a făcut, însă, nici măcar licitația. Emil Boc a mai precizat că ar mai fi nevoie de încă 400 de locuri în creșe. ”Nu ne mai oprim până când nu acoperim tot necesarul de locuri în creșe. Nu ne mai bazăm pe cei din preajma noastră. Nu există o lege a zonelor metropolitane, nu avem instrumente să îi putem constrânge pe cei din Baciu să facă o creșă. Nu o să stau să mă plâng că nu face creșă primarul din Baciu, cu pur și simplu o să facem la Cluj atîtea creșe cât este nevoie”, a mai spus Emil Boc.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button