Economie

Adrian Câciu: Oferta Enel este cu 65,2% mai mare! Poate înțelege si afonul de Virgil Popescu cum e cu prețurile pe piața energiei electrice

Economistul Adrian Câciu face o scurtă analiză la prețurile exorbitante de pe piața liberalizată a energiei și îl critică în termeni duri pe ministrul Energiei, Virgil Popescu, pe care îl etichetează drept ”afon”.

„Este oficial. Noua ofertă primită de la Enel este cu 65,2% mai mare decât prețul din contractul în derulare. Megawatul-ora sare la 575 lei de la 348 lei. Și da, sunt în piața concurentială de un an. Asta că poate înțelege si afonul de Virgil Popescu cum e cu prețurile pe piața energiei electrice. Din pix crește factura cu cel puțin 176 lei (că e si TVA-ul diferență). Și vreți să îmi spuneti că nu putea fi pusă o taxă pe această specula din care să fie alimentat un Fond pentru Consumatorul Vulnerabil? Nu vă cred! O taxă pe speculă se impune în orice moment, concomitent cu interdicția introducerii ei în preț. Am uitat sa va dau si prețul la termen de pe OPCOM ca să vedeți cât de mare e tentativa. Aveți în poza trei. Detalii în poze.”, a scris Adrian Câciu pe pagina sa de Facebook.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button