Politică

Marius Lulea(AUR), despre subvenția publică: Tu ai alege pe cineva care a reușit să reziste tentației de a fura cu acte 12 milioane de euro, sau preferi ca cei care au făcut-o să îți administreze bunurile, căci Țara e a noastră?

Vicepreședintele AUR, Marius Lulea, vorbește românilor despre milioanele de euro furate de partidele politice din subvenția publică, bani veniți de la bugetul de stat, adică din propriile noastre buzunare ale tuturor cetățenilor. Ieri, premierul Florin Cîțu a majorat subvenția pentru partide după ce s-a lăudat pe Facebook că o va tăia, mai exact în timpul campaniei electorale.

„După un an și ceva de „viață politică”, pot spune deschis că subvenția publică reprezintă un furt pe față din banii românilor și vorbim de sume colosale de bani. Real pentru administrarea unui partid sunt necesari undeva între 20.000 de euro și 30.000 de euro pe lună. Cu așa sumă pe TESA o companie trebuie să producă lunar de 10 ori mai mult, aici nu e cazul. Acest lucru ar implica un sediu, birotică, calculatoare, utilități, dar cel mai mult reprezintă salariile a ceea ce înseamnă staful minim dedicat permanent, adică administrator, secretară, contabilă, cenzori, auditori și alte câteva poziții fără de care nu te descurci să funcționezi, mai ales ca partid parlamentar.

Ce primesc partidele politice?

Noi primim, nu cheltuim, de șase ori mai mult decât am zis mai sus, iar PSD de vreo două zeci de ori. Noi am decis și ne-am asumat în campanie că nu vom folosi banii românilor, că dacă nu suntem în stare să nu luăm banii românilor atunci nici nu avem ce căuta să guvernăm Țara. Dacă ne-am asumat, atunci fiecare din membrii AUR trebuie să știe că ne-am dat cuvântul și trebuie să fim oameni de cuvânt. Vreau să vă spun sincer că majoritatea covârșitoarea a membrilor AUR nici nu vor să audă că ne-am abate de la acest drum, ceea ce mă bucură.

Revenim la ce fac alte partide politice cu acești bani. În primul rând presa șantajează partidele iar ele cred că dacă le dau acești bani se vor alege cu noi mandate. Sunt niște proști, căci în campanie cel care are mai mulți bani „furați” ăla se va alege cu valul mediatic. Nu mai spun că influența presei datorită rețelelor de socializare s-a redus semnificativ, iar televiziunea nu mai ajută cu nimic, având grad scăzut de încredere. PSD și PNL varsă sume colosale de bani către prietenii șantajiști din presă, cei care spurcă tot timpul AUR. Nu audiența aduce bani la televiziuni ci șantajul mediatic practicat asupra unor oameni slabi, mediocri.

Dar mai mult decât atât, o bună parte din acești bani se întorc la cei care conduc partidele, adică este în fapt o împărțire a prăzii de la români. Cum? Simplu: cash, după plata taxelor. O altă parte semnificativă din bani se duce pe angajarea rudelor, prietenilor, amantelor și iubiților… Lista e lungă. Aceștia cică sunt consilieri, experți, specialiști- vedeți cum le prezintă ei? Vă spun eu că nu sunt, doar sinecuri interne. Aceștia sunt cei care îngroapă partidele. Ei nu trag pentru partid, pentru Țară, cum le tai finanțarea devin cei mai aprigi dușmani, iar când văd că se scufundă corabia sunt primii care fug și determină astfel chiar scufundarea ei.

PDL, Pro România, PMP, Alde și mulți alții au avut acești bani și nu au guvernat nici bine, nu s-a furat mai puțin și au pierdut și alegerile.

În fapt acești bani, fiind foarte mulți, generează o mega corupție internă și externă, partidele reprezință adevărate afaceri. Eu lucrez în privat, banii se fac greu, trebuie să fii bun în domeniul tău. Vă spun eu: aceste partide sunt afacerile unora, ca și statul român. Tentația e mare poate pentru unii, când văd sumele acestea în conturi. Mă aștept să fie chiar încercări de deturnare, infractori care să încerce preluarea controlului asupra lor. Miza e colosală. Noi trebuie să ne ținem de cuvânt, asumându-ne acest lucru.

O să spuneți poate că ar fi bine să cheltuim 10%, poate 20%… Vă spun din experiența că cine intră în miere va mânca tot borcanul sau se îneacă în ea.

Nu avem simțul măsurii, banii repede îți iau ochii. Să administrezi un partid este similar cu administrarea unei firme(nu politic vorbesc, ci despre administrarea unei persoane juridice) sau asociații. Nici o diferență. Ori din experiența mea, care nu este chiar mică, cu 20-30.000 euro chiar te descurci bine, excelent. Peste această sumă, totul este FURT, bani din care se puteau mări alocațiile, să ajutăm familiile sărace. Noi trebuie să fim un model.

Poate nu reușim toți, dar în 2024 românii vor trebui să aleagă între unii care au putut să reziste tentației de a fură 12 milioane de euro și cei care nu au făcut-o.

Dacă noi reușim să trecem de această încercare, și vom reuși, vom dovedi că putem să conducem și România, căci din opoziție multe pârghii nu avem decât încrederea românilor. Sincer. Tu ai alege pe cineva care a reușit să reziste tentației de a fura cu acte 12.000.000 de euro, sau preferi ca cei care au făcut-o să îți administreze bunurile, căci Țara e a noastră?”, a scris vicepreședintele AUR, Marius Lulea, pe pagina sa de Facebook.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button