InternaționalPolitică

România, chemată să se alăture Ungariei și Poloniei în spațiul economic creat in Estul si Centrul Europei

Zsolt Németh, preşedintele Comisiei pentru Afaceri Externe a Parlamentului de la Budapesta a lansat o adevărată invitație României să fie parte din spațiul economic unitar al Europei Centrale și de Est.

Politicianul Fidesz a spus: ,,Ei lucrează la crearea unui spațiu economic unic în Europa Centrală și de Est. Amiralul său este Inițiativa celor trei mări , la care România este în prezent oficial membru. Potrivit acestuia, România trebuie să decidă dacă vrea să participe la acest proces sau dacă vrea să fie inclusă doar în liga marilor țări europene.

 Tările de la Visegrad au decis deja să conecteze cele patru capitale cu o linie ferată de mare viteză, iar Serbia va fi conectată la aceasta. Sunt în curs negocieri cu România pentru a face parte din dezvoltarea feroviară regională cu calea ferată de mare viteză Budapesta-Cluj-Napoca-București, întrucât rețeaua funcționează deja în toată Europa de Vest de la Budapesta, pe Budapesta-Viena-München- Linia Strasbourg-Paris. ” 

Trei legături de autostradă sunt construite între România și Ungaria, iar Ungaria este interesată să accelereze acest lucru. De asemenea, el a numit diversificarea aprovizionării cu energie o condiție pentru competitivitatea regiunii, mai spune acesta.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button