PoliticăPrima Pagină

Poza cu Florin Cîțu din pușcărie: DEMISIA de onoare ar fi binevenită

Aleph News și Agenția Mediafax au obținut în exclusivitate fotografia din dosarul penal al premierului Florin Vasile Cîțu, așa cum ea a fost pusă la dispoziție de către autoritățile americane, și prezintă publicului acest portret, așa cum se regăsește în documentele aflate în dosar și a fost transmis de autorități.

Autoritățile americane au pus la dispoziția Aleph News și Mediafax fotografia de la momentul arestării (luarea în custodie) lui Florin Cîțu pe teritoriul SUA.

Funcționarul guvernamental american arată în răspuns că amprentele lui Florin Cîțu din dosar nu sunt informații publice, astfel că a pus la dispoziție doar imaginea de la momentul arestării premierului Cîțu pe teritoriul SUA.

Așa numitul „mug shot” este un portret fotografic al unei persoane, de la umeri în sus, realizat de structurile judiciare ale SUA, de obicei, după arestarea unei persoane și preluarea acesteia în custodie.

Aceste fotografii/ imagini sunt documente guvernamentale federale publice în baza FOIA (Freedom of Information Act), iar prezentarea publică a portretelor arestaților nu poate fi interpretată ca o încălcare a vieții private a unei persoane sau a confidențialității unui dosar, având în vedere accesul public legal la informațiile guvernamentale, avertizarea publicului în ceea ce privește persoanele care au săvârșit infracțiuni și realizarea actului de justiție, transparent, în serviciul public.

Documentul pus la dispoziția Aleph News și Mediafax îl înfățișează pe Florin Cîțu (28 de ani, la acea vreme), purtând ochelari și îmbrăcat într-un tricou alb, cu spatele la perete, având numărul de caz: 23665. Nume: Florin Vasile Cîțu. Sex: Bărbat. Rasă: Alb. Înălțime: 1,73 m. Greutate:70,3 kg.

Funcționarul SUA susține în răspuns că Florin Vasile Cîțu a fost ținut în Penitenciarul din Story County, așa cum reiese din bazele de date ale autorităților americane și din documentele puse la dispoziție de autoritățile judiciare americane și publicate deja de Aleph News și Mediafax.

O persoană care este luată în custodia SUA înseamnă că este arestată și este ținută în închisoare până când respectiva persoană poate fi judecată într-o instanță.

Florin Cîțu a fost arestat (luat în custodie) de către autoritățile americane pe 3 decembrie 2000, după ce la ora 2.08 noaptea, a fost prins pe Lincoln Way de pe Podul Squaw Creek, orașul Ames, din Comitatul Story, conducând un Ford Probe roșu, cu un Blood Alcohol Content de de 0.161, limita legală fiind de 0.08.

„Pe măsură ce mașina Probe călătorea spre est, el se deplasa în mod vizibil de pe-o parte pe alta a rutei de călătorie. Mașina Probe nu a menținut o viteză constantă (fluctua între 32 și 56 km/h). Inculpatul mirosea a băuturi alcoolice și a recunoscut că a băut. Inculpatul avea o ochii injectați și umezi. Inculpatul nu a putut face testul de sobrietate”, se arată în documentele puse la dispoziția Aleph News și Mediafax de către autoritățile judiciare americane.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button