Politică

ÎPS Teodosie se oferă să îi boteze copilul lui Dan Barna, deși el și USR-PLUS au atacat frecvent Biserica Ortodoxă

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, s-a declarat disponibil să boteze copilul vicepremierului Dan Barna, chiar dacă acesta și USR-PLUS, au atacat frecvent Biserica Ortodoxă Română și pe slujitorii săi. ÎPS Teodosie a precizat joi, la Radio Dobrogea, că ”nu ar fi o surpriză de nepetrecut, ar putea să fie o astfel de surpriză. Tâlharii au devenit sfinți, păgânii au devenit mucenici”.

Dan Barna a devenit, la 46 de ani, tată de băiat, după ce soția sa, Olguța Dana Totolici, a născut, pe 10 august, la 40 de ani primul copil al cuplului.

Totuși, arhiepiscopul tomitan are două condiții: prima, ca Dan Barna să îi solicite prezența, iar a doua, ca liderul USR-PLUS să aibă un dialog cu ÎPS Teodosie în care să i se explice ce înseamnă „botezul și dreapta credință”.

”Dacă dânsul va vrea să îl boteze și voi avea și binecuvântarea Preafericitului, dacă o fi în București (n.r. dacă botezul va avea loc în București, unde Patriarhul Daniel este arhiepiscop de București), să îl îndemn la credință, să îi tălmăcesc ce e botezul, nu aș refuza, dar depinde de voința dânsului. Nu aș refuza. Întâi aș face un dialog cu dânsul referitor la botez, la dreapta credință, ce înseamnă aceasta. Orice om poate să se întoarcă de la întuneric la lumină, de la rău la bine. Nu ar fi o surpriză de nepetrecut, ar putea să fie o astfel de surpriză. Tâlharii au devenit sfinți, păgânii au devenit mucenici. Iată, nu este imposibil, depinde de dumnealui. Dar, nu pot să intru forțat în conștiința cuiva. Sigur, toate sunt condiționate de persoană, de voia lui liberă. Eu nu am nimic cu nimeni, nu urăsc pe nimeni, compătimesc pe cei care nu mărturisesc adevărul. Nu voi urî vreodată vreun om fără credință sau fără religiozitate. Ura e numai de la diavol. Noi nu refuzăm pe nimeni.”, a spus ÎPS Teodosie.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button