SĂNĂTATE

Record de cazuri noi de Covid-19 în Israel, în ciuda celei de-a treia doze de vaccin. S-a introdus „codul violet”

În Israel, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 8.646 de cazuri pozitive, cele mai multe din februarie, potrivit datelor publicate de Ministerul Sănătății, care înregistrează aproximativ 143.000 de teste la o rată de pozitivitate de 6,2%.

Până în prezent sunt peste un milion de israelieni care s-au vaccinat cu a treia doză, a cărei campanie de imunizare se desfășoară într-un ritm accelerat. Totuși, totul pare să fie în zadar, întrucât numărul cazurilor noi este în creștere.

Prim-ministrul Israelului dă vina pe cei care ar fi putut să se vaccineze până acum și nu au făcut-o încă.

„Este în act o cursă între răspândirea variantei Delta și campania de vaccinare. Trebuie să fim pregătiți să facem față unei situații în care există o creștere simultană a internărilor în toate spitalele. Trebuie să câștigăm timp, pentru ca campania de vaccinare să aibă efect.

Începând cu 30 iulie, a treia doză de vaccin Pfizer a fost administrată la 713.000 de persoane de peste 60 de ani, care s-au vaccinat cu două doze în urmă cu mai bine de cinci luni. Problema este, în schimb, că primele două vaccinări în rândul tinerilor merg lent.

Israelul a fost una dintre țările virtuoase în gestionarea situației de urgență Covid, dar numeroasele persoane (aproximativ un milion) care nu au răspuns campaniei de vaccinare și care, în ciuda faptului că au putut să se vaccineze până acum și nu au făcut-o, cântăresc acum în „explozia” de noi infecții”, a declarat premierul statului, Naftali Bennett.

Guvernul a impus noi restricții începând cu miercuri, precum „certificatul verde” ce va fi obligatoriu pentru persoanele de peste trei ani. În centrele comerciale și zonele comerciale va fi introdus „Codul Violet”, adică prezența maximă a unei persoane la fiecare șapte metri pătrați. În paralel, guvernul a aprobat o alocare extraordinară de fonduri pentru spitale pentru a-și consolida imediat structurile.

În ceea ce privește turismul, pentru persoanele care aterizează la Tel Aviv din aproximativ treizeci de țări (inclusiv Italia), carantina este obligatorie, chiar dacă sunt vaccinate sau vindecate de Covid-19. De asemenea, este interzis israelienilor, în afară de cazurile excepționale, să călătorească în mai multe țări, inclusiv Marea Britanie, Spania, Turcia și Cipru.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button