Politică

Procurorul General din R. Moldova: Președintele Maia Sandu și Igor Grosu ar putea fi cercetați în cazul „furtului miliardului”

Maia Sandu și Igor Grosu ar putea fi trași la răspundere penală în dosarul „furtului miliardului”. Procurorul General, Alexandr Stoianoglo a declarat că, în dosarul „furtului miliardului” urmează „să fie trași la răspundere și cei care au votat hotărârile de Guvern, care au dus la devalizarea sistemului bancar”.

Amintim că în martie 2015, Maia Sandu, în calitate de ministru al Educației, a votat la ședința secretă a Guvernului pentru oferirea garanțiilor de stat pentru cele trei bănci falimentate, în valoare de circa 5,3 miliarde de lei.

Totodată, în noiembrie 2014, la o altă ședință a Guvernului, Igor Grosu, în calitate de viceministru al Educației, a votat pentru acordarea garanțiilor bancare în valoare de 9,5 miliarde de lei.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button