Politică

Raisa Enachi: Transurb Vaslui, fieful managerilor numiți politic

Transurb Vaslui, firma care gestionează transportul local și cel peri-urban din județul Vaslui este fieful managerilor numiți politic, avertiza Raisa Enachi, deputat AUR, încă din luna mai, când a anunțat că va sesiza toate instituțiile abilitate, de la nivel local și până la ministerul de resort, cu privire la neregulile constatate. Principala problemă este că această companie folosește banii publici pentru activități care nu au legătură cu domeniul său de activitate.

Mai mult decât atât, managerii sunt numiți politic, rapoartele de audit sunt ținute secret, iar angajații care semnalează neregulile din cadrul companiei sunt concediați, atrăgea atenția Raisa Enachi.

Deputata AUR a anunțat că, în cadrul ședinței săptămânale a conducerii județene AUR Vaslui din data de 13.08.2021 s-a decis să se atenționeze Comisia pentru cercetarea abuzurilor, corupției și petiții din Senatul României cu privire la documentele ce trebuie solicitate pentru soluționarea problemelor de la SC Transurb SA Vaslui.

Documentele prin care s-au constatat nereguli pentru perioada 2015-2021 sunt:1) Raportul ANAF Iași nr. ISR_AIF 3057/ 01.08.2018;2) Adresa Camerei de Conturi Vaslui nr. 1563 din 05.01.2021;3) Raportul de audit intern al Primăriei Vaslui pentru perioada 01.01.2019 — 31.05.2020. „Din informațiile noastre rezultă că la această societate, banii publici sunt cheltuiți pentru activități care NU AU LEGĂTURĂ cu transportul public local”, a precizat Raisa Enachi.

Back to top button